Az elmúlt 5 évben több mint 3,5 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a gyöngyösi Bugát Pál Kórházba. Az idei év feladatairól tartott ma sajtótájékoztatót Weisz Péter főigazgató, dr. Assani Omar orvosigazgató és Horváth László, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP).  Az idei év projektjei között szerepel a szennyvízhálózat megújítása, a hotel részleg tetőszigetelése, fürdőszobák felújítása, a betegbiztonság növelése, humánerőforrás-fejlesztés, a patológia megújítása, a gondozóhálózat fejlesztése, az eszközpark korszerűsítése, illetve a déli szárny bővítésének tervezése. A volt tüdőgondozóból orvos- és nővérszállót alakítanának ki.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a következő időszak legfontosabb beruházásainak egyike a járóbeteg szakrendelés korszerűsítése lesz 300 millió forintból, s a teljes régi kórházi szárny is új funkcióval bővülhet.

Stratégiai célkitűzés egy hazánkban még példa nélkül álló idősgondozási központ, szakkórház létrehozása, ahol a szépkorú embertársaink ellátása és egészségügyi ellátása valósulhat meg korszerű és emberséges körülmények között. A mintegy 4,5 milliárd forint értékű beruházásról  kormányelőterjesztés készülhet, a projekt szakértője prof. dr. Csiki Zoltán a Debreceni Egyetem docense, illetve prof. Bakó Gyula, a geriátriai szakkollégium elnöke.

Horváth László kiemelte: nem a falak és nem az eszközök gyógyítanak, azok csak segítik a szakemberek áldozatos, felelősségeteljes tevékenységét. A több mint 100 ezer embert ellátó gyöngyösi kórház minden dolgozóját köszönet illeti.

Horváth Laci fényképe.

Szerző: KékesOnline, Burián Orsolya
Fotó: Bugát Pál Kórház