A kivitelezést a HE-DO Kft. és a Colas Út Zrt. konzorciuma végzi. A közlekedők várhatóan 2022 szeptemberétől használhatják majd az utat.

Az új 2×1 sávos út 4,5 km hosszban épül meg és a 32. sz. főutat köti össze a 31. sz. főúttal. Az útszakasz a 32. sz. főútnál nyomvonalkorrekcióval indul, a tervezési szakasz végén a 31. sz. főúti csomópontnál a meglévő körforgalomhoz csatlakozik.

A nyomvonal és a 3203. sz. Gyöngyös-Jászberényi út keresztezésében egy 25 méter sugarú, négyágú körforgalmú csomópont épül, melynek gyöngyösi ága 150 méteren, jászberényi ága pedig 500 méteren újul meg.

Az új nyomvonalon elhelyezkedő Gyilkos ér I. belvízcsatorna és a Kis-Gyilkos csatorna közös medre felett 12 méter hosszú, kéttámaszú, előregyártott vasbeton tartós gerendahíd készül, a Zagyva folyó keresztezésében pedig három-nyílású, 66 méter hosszú, szintén előregyártott, vasbeton tartós gerendahíd épül.

A kivitelezés lőszermentesítéssel és előkészítő munkákkal indul (bozót és cserje irtása, a területen fellelhető, akadályt jelentő fák kivágása és a tuskók eltávolítása), majd régészeti és lőszer-mentesítési munkákkal, tereprendezéssel folytatódik. A nagytömegű földmunkák, mint pl. a töltésalapozás és -építés ezeket követően kezdődhetnek meg.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg nettó 4,9 milliárd forint értékben.

 

2020. június 10.

Fotó: NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.