A Belügyminisztérium által kiírt pályázaton nyert forrást Gyöngyösoroszi arra, hogy a település külterületein éktelenkedő szemetet elszállítsák. A 110 köbméternyi illegális hulladéknak egy hét múlva már nyoma sem lesz.

Tóth Szilveszter, a település polgármestere azt mondja, igyekeznek minden lehetőséget megragadni, hogy Gyöngyösoroszi fejlődjön, szépüljön. Hozzáteszi, nagy gondot fordítanak arra, hogy a település rendezett legyen, tavaly például huszonnyolc régi hordót újítottak fel és alakítottak át virágládákká. Több forgalmas helyre padokat helyeztek el és parkosítottak is, mindezek mellett régi lóitató vályúkat alakítottak át virágtartókká, de egy különlegesen szép, fából készült díszkút is éke a településnek.

A Magyar Falu Program keretében nemrég készült el az iskola és a művelődési ház között az új játszótér, melyet már birokba is vehettek a gyermekek. A korszerű játékokra nagyon vártak a helyiek, egy libikóka, egy csúszdás vár és egy fészekhinta is szolgálja a gyerkőcök kikapcsolódását.

Szintén a Magyar Falu Programnak köszönhetően gyarapodott a település egy új kistraktorral, amely az elmúlt egy hétben igen jó szolgálatot tett, nagy segítséget jelentett ugyanis a hó eltakarításában. És ha már takarítás, a jövő héten megkezdődhet a külterületi hulladék elszállítása. „A Belügyminisztérium pályázatán elnyert 3 millió forintból 110 köbméter szemét kerül oda, ahová való. Közfoglalkoztatottaink hat helyszínen depózták össze a hulladékot, ami már csak arra vár, hogy a szakemberek elszállítsák. Őszintén bízunk abban, hogy a szemetelők felhagynak a környezet szennyezésével, s a megtisztított területeken nem keletkeznek majd újabb szemétkupacok” – mondja Tóth Szilveszter.

 

2021. február 20.

Korepta Lilla

Fotó: beküldött