Feltételekhez köti a 24 órás orvosi ügyelet további működését Gyöngyös baloldali polgármestere. Hiesz György a járvány alatt az egész napos ügyelet megszüntetésével akart megspórolni évi 13 millió forintot, ám a háziorvosok és a térség kormánypárti országgyűlési képviselőjének felszólítására egy hónapig még biztosítja az ellátást. Ennek további működéséhez kormányzati támogatást követelt.

Gyöngyös baloldali városvezetése a járvány legnehezebb napjaiban az orvosi ügyelet megszüntetésével akart spórolni, így az április elsejétől nem lett volna elérhető reggel 8 és délután 4 óra között.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán reagált erre, úgy fogalmazott:

“A járvány legnehezebb, legkritikusabb pillanataiban Gyöngyös baloldali vezetése úgy döntött, hogy pénzt von el a központi orvosi ügyeletétől. Évi 13 millió forintot. A több mint egy évtizede megszokott 24 órás orvosi ügyelet így április elsejétől nem lesz elérhető reggel 8 és délután 4 óra között. És ha egy háziorvos sürgős, váratlan ügy miatt kénytelen elhagyni rendelőjét, úgy ebben rendelőben akár több órára is megállhat az élet. Ez a döntés ezért veszélyezteti a háziorvosok oltási munkáját és indokolatlanul plusz terheket rak a frontvonalban küzdő kórházi és mentőszolgálati dolgozók vállára. Egész egyszerűen nem igaz, hogy Gyöngyös városának nincs 13 millió forintja az orvosi ügyelet megszokott működtetésére. Nem igaz, hiszen volt 13 millió forintja jutalmazásra és az elmúlt hetekben is mindig akadtak váratlanul plusz milliók egy-egy DK-s vagy jobbikos képviselő fontos ügyére. Ezekben a napokban az egészségügyet nem gyengíteni, hanem erősíteni kell! Az orvosi ügyelet gyengítése szó szerint életveszélyes és elfogadhatatlan felelőtlenség! Ezért arra kérjük a baloldali városvezetést, hogy ezt a döntést haladéktalanul volna vissza legalább a járvány levonulásáig.”

Hiesz György döntésével a város több háziorvosa sem ért egyet. Egy, a Gyöngyös TV-nek nyilatkozó orvos szerint a járványhelyzet még sosem volt ennyire aggasztó, az egészségügyi dolgozókra pedig az eddigieknél is több tehet hárul.

Péneteken megszólalt Gyöngyös baloldali polgármestere is. Hiesz György az ellátás további működéséhez kormányzati támogatást követelt:

 

2021. március 26.

Forrás: Hír Tv