A Heves megyében szolgálatot teljesítő kormányablakbuszok egyike az abasári önkormányzat kérésére érkezett a településre Az iskolaudvarban parkoló buszban abasári, markazi és visontai családok gyorsan és biztonságosan, a zsúfoltság elkerülésével indíthatták el az iskolakezdéshez szükséges diákigazolvány igénylést.

Kazsu Attila, Abasár polgármestere kérdésünkre elmondta: az önkormányzat a helyi családok igényére figyelemmel igényelte a mobil ügyintéző buszt. Ez nagy segítség az itt, és s környéken élőknek, mert nem kell kisgyermekekkel Gyöngyösre utazniuk a  Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) adatlapjának kitöltéséhez. Itt, az udvaron nyugodt körülmények között indíthatják el a diákigazolvány igénylését, a kisebb testvérek és a sorban következő gyermekek pedig a játszótéren tölthetik az időt. Ez kétségtelenül kényelmesebb, mint egy ügyféltérben várakozni.

Dr. Tanáki-Fülöp Istvántól, a Gyöngyösi Járási Hivatal vezetőjétől megtudtuk: az abasári kísérleti alkalomnak is tekinthető, de már most látszik, hogy van rá igény és hasznos a kezdeményezés, mellyel az önkormányzat és a családok mellett a kormányablakokban dolgozó ügyintézők munkáját is megkönnyítik. A hivatalvezető kiemelte: amennyiben több személyt, csoportot érintő kormányablakbusz-igénylés érkezik hozzájuk, azt kellő nyitottsággal és rugalmassággal kezelik. Ilyen eset lehet például, ha egy idősotthonban több lakó személyi igazolványa lejárt, vagy ha többen szeretnének egyszerre ügyfélkaput nyitni. Volt már arra is példa, hogy falunapra hívták a KAB buszt, ahol a település apraja-nagyja előtt népszerűsíthették a szolgáltatásaikat. Célunk, hogy a szolgáltató közigazgatással megkönnyítsük az emberek életét, lerövidítsük és megkönnyítsük az ügyintézés folyamatát – fogalmazott Dr. Tanáki-Fülöp István.

2021. 07. 23.
Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Czímer Tamás