A sámsonházi bekötőút aszfaltozási munkálatain dolgozik a HE-DO Kft. Nógrád megyében. A kétszer egysávos út mellett az itt található Lucfalvai-patak hídját is felújítják az építőipari vállalkozás szakemberei.

A 21135-ös jelű út 8+230-as és 9+000-s kilométerszelvényei közötti szakasz felújítására írt ki kivitelezési eljárást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A beruházás nyertese a HE-DO Kft. lett.

A cég szakemberei a munkaterület szeptember 27-én történő átvétele után azonnal megkezdték a külterületi szakaszon található kétszer egysávos út felújítását a Lucfalvára vezető bekötőút és Nagykeresztúr között.

„Az ideiglenes forgalomtechnikai táblázásokat követően a vízelvezető árkok tisztítására, a padkák nyesésére és a szélső 1,5 méter szélességű pályaszerkezeti rétegek aszfaltszerkezetű megerősítésére került sor. Az alsó kiegyenlítő aszfaltréteg október közepére, míg a felső kopóréteg november első hetében készült el. A 8+376-os kilométerszelvényben található Lucfalvai-patak hídjának felújítását váltott félpályás zárás mellett valósítottuk meg, első ütemben a jobb oldali, majd a bal oldali szerkezeti elemek készültek el. A híd friss burkolatot és szigetelést kapott, új kiemelt szegélyek és keresztszivárgók épültek rajta, a betonfelületeket pedig sókorrózió elleni védőbevonattal láttuk el. A hídhoz szabvány szerinti vezetőkorlátok is készültek. November közepére a padkaszerkezeten végzett utolsó simításokkal párhuzamosan kialakítjuk a végleges vízszintes és függőleges forgalomtechnikai elemeket, valamint megépítjük a hídhoz tervezett, acélból készült biztonsági szalagkorlátot is” – tájékoztatott a tervek szerint november végén befejeződő beruházás fontosabb lépéseiről Reichardt Jenő, a HE-DO Kft. salgótarjáni telephelyének főépítésvezetője.

 

2021. november 4.