Egy, a Magyarország Kormánya által meghirdetett pályázatnak köszönhetően fejleszthet telephelyén a káli Füzes-Team Kft. A keddi projektnyitón elhangzott, a több mint 178 millió forintos beruházás során többek közt ingatlanfejlesztés, csarnoképítés valósul meg, rakodógépet vásárolnak, de a telepen helyet kap egy autómosó is.

A főként közúti áruszállítással, gépi- és földmunkákkal foglalkozó Füzes-Team Kft. ügyvezetője, Antal Zsolt elmondta: a céget 1995-ben alapították, székhelyük 1998 óta található Kálban. Partnereikkel közösen többek közt az M25-ös autóút építésében, valamint a 32-es és 33-as út egy szakaszának felújításában is részt vettek. Hozzátette, az elmúlt években géppark-állományuk jelentős részét lecserélték, a kedden induló GINOP-os projekt pedig stabilizálja piaci helyzetüket, s további fejlesztések megvalósítását segíti. Antal Zsolt úgy fogalmazott: a cég e projekt segítségével előre megy, nem hátra.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője a keddi projektnyitón hangsúlyozta, a cég nemcsak a család, hanem a közösség erejére is kiváló példa, üzleti partnereivel együtt, egymást segítve ugyanis stabil jelent, valamint jövőképet írnak és valósítanak meg a Tarnamentén. Hozzátette, örömteli, hogy a Pénzügyminisztérium által meghirdetett pályázatnak is köszönhetően komoly fejlesztést hajthat végre a Füzes-Team Kft., s hogy a beruházásnak köszönhetően nemcsak piaci helyzetét erősíti a közel 30 esztendős cég, de új munkahelyeket is teremthet a Tarnamentén.

Morvai János, Kál polgármestere is üdvözölte a beruházást, mint mondta, a fejlesztés a településen és a térségben élők javát szolgálja.

A projekt megvalósítása során új csarnokot építenek, korszerűsíti a telephely ingatlanjait, új eszközöket vásárolnak, s egy autómosó is helyet kap a telepen.

A beruházás 178,6 millió forintból valósul meg, s a tervek szerint 2024 februárjában zárul.

 

2022. március 30.

Korepta Lilla