Elindult a csapadékvíz-elvezetés fejlesztése Sirokban – közölte hivatalos közösségi oldalán Horváth László, a térség országgyűlési képviselője.

Mint írta, az elmúlt időszakban a település egyes részeit több alkalommal is letarolta a Mátrából hirtelen lezúduló esővíz és hordalék: ezek a villámárvizek az itt élők és vagyontárgyaik biztonságát is veszélybe sodorták.

A kormányzati döntésnek köszönhetően most elindult a csapadékvíz elvezetésének teljes rekonstrukciója, több mint 4 kilométernyi modern, és a településképhez illő árokrendszer, valamint 15 ezer köbméter csapadékvíz visszatartására alkalmas záportározó is épül.

A beruházás közvetlenül 200 családi otthonát védi meg, de az egész település biztonságát szolgálja – mindezt önkormányzati önerő nélkül, teljes támogatással – hangsúlyozta Horváth László. “A szélsőséges időjárás egyre inkább életünk része lesz – Sirokban megkezdtük a felkészülést. Köszönöm a döntéshozóknak a támogatást, köszönöm a   sirokiaknak az építkezés ideje alatt türelmüket és megértésüket” – tette hozzá.
2022. október 13.
Forrás és fotó: Horváth László hivatalos közösségi oldala