A Magyar Falu Programnak köszönhetően az elmúlt években látványos fejlődés indulhatott el falvainkban. Térségünk 56 településéből 55 jogosult a Magyar Falu Programra, s mind az 55 részesült is a hazai finanszírozású program nyújtotta lehetőségekből – hangzott el azon a gyöngyösoroszi egyeztetésen, melyen Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos volt a meghívott vendége Horváth Lászlónak, a térség országgyűlési képviselőjének.

A rendezvényen – mely a térség polgármestereinek részévtelével zajlott – Horváth László úgy fogalmazott:
Gyopáros Alpár fontos szövetségesünk a falvaink fejlődését szolgáló munkában! Az egyedülállóan sikeres program indulása óta egyetértünk abban, hogy a falusi életforma értékes, melyet minden eszközzel meg kell tartani és meg kell erősíteni.
Gyopáros Alpár kormánybiztos hangsúlyozta, amikor a parlament elfogadta a jövő évi központi költségvetésről szóló törvényt, akkor egyértelmű volt az az álláspont, hogy még ha szűkösebb forrástömeggel is, de folytatni fogja a Magyar Falu Programot a kormány. “Az energiaválság és a háború időszakában nagyon komoly kihívások előtt állunk, de a válság idején sem mondunk le kistelepüléseink fejlesztéséről. A munka most még nagyobb erőbedobást igényel, de együtt, közösen, erős szövetségesekként folytatjuk, s lépésről lépésre haladunk a céljaink felé a jövőben is” – fogalmazott a kormánybiztos.

 

Gyopáros Alpár hozzátette: köszönet illeti Horváth Lászlót, hiszen a Magyar Falu Programmal kapcsolatos egyeztetéseken rendre az elsők között hangsúlyozza a program kiemelt jelentőségét, s elszántan segíti a munkát. “Az, hogy ez a program, még ha kevesebb költségvetési forrásból is, de folytatódik, Horváth Lászlónak is köszönhető” – fogalmazott Gyopáros Alpár.

Az egyeztetés a párbeszéd jegyében telt, a polgármesterek lehetőséget kaptak észrevételeik, javaslataik megosztására, s a prioritások megfogalmazására.
A rendezvény végén Gyopáros Alpár több olyan fejlesztést is megnézett Gyöngyösorosziban, mely a Magyar Falu Programból valósult meg. Többek közt a település játszóterét és az újonnan épült szabadtéri konyhát is.
2022. december 6.
Kékes Online