Online is ki lehet tölteni a nemzeti konzultációs kérdőíveket a www.nemzetikonzultacio.kormany.hu címen. Minden magyar ember elmondhatja a véleményét azokról a kérdésekről, amelyek alapvetően befolyásolják Magyarország gazdaságát és biztonságát.

Változatlanul nagyon sok konzultációs kérdőív érkezik vissza, a résztvevők száma meghaladta az 1 millió 222 ezret. Ebből is látszik, hogy nagyon sokan szeretnének állást foglalni Ukrajna uniós tagságának és finanszírozásának ügyében. A kérdés azért is különösen aktuális, mert a következő uniós csúcson újra napirendre kerülnek a költségvetési kérdések, és nagy a nyomás Magyarországon, hogy járuljon hozzá Ukrajna további sok tízmilliárd eurónyi támogatásához.

A konzultációban mindenki elmondhatja véleményét az új uniós migrációs csomagról, és azokról a brüsszeli követelésekről és javaslatokról is, amelyek szűkítenék a magyar gazdaság mozgásterét.

A kérdőívek visszaküldése az online kitöltés lehetősége mellett postai úton továbbra is lehetséges, 2024. január 17-ig.

A vakok és gyengénlátók egy felolvasó program, a siketek és nagyothallók pedig a SINOSZ honlapján megtalálható (www.sinosz.hu) jelnyelvi tolmácsvideó segítségével tölthetik ki akadálymentesen a nemzeti konzultációt.

2024. 01. 15.
Forrás: kormany.hu