Szerdán elrajtolt Karcagról a magyar kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie. A mezőny 3. szakasza május 10-én, pénteken érkezik a Mátra lábához: a királyetap befutója előtt kétszer láthatjuk elhaladni a világ legjobb kerékpárosait.

A 2024-es Magyar Kerékpáros Körverseny az Alföldön rajtolt május 8-án, és holnap, azaz május 10-én, pénteken érinti a mátraaljai településeket.

A Tour de Hongrie királyetapján azaz a 3. szakaszon a versenyzők Kazincbarcikáról indulva, Eger érintésével érkeznek meg a Mátra lábához, hogy aztán egy mátraházai körözést követően a Kékestető csúcsán érjenek célba.

Május 10-én Mátrafüreden és Mátraházán kétszer is láthatjuk a mezőnyt: először 14:15 és 14:45 között várhatók a kerékpárosok Mátrafüredre, majd egy mátrai kör után 15:45 és 16:30 között érkeznek ismét, majd száguldanak tovább Mátraháza és Kékestető irányába. A mezőny útját idén is reklámkaraván kíséri, és a versenyt hivatalos amatőr kísérőtúra is színesíti: pénteken az AmaTour résztvevői a Tour de Hongrie versenyzői előtt kerékpározhatnak Mátraházára.

A verseny áthaladása idején forgalomkorlátozásra kell számítani.

A körversenyt Magyarországon az M4 Sport élőben közvetíti, emellett az Eurosport online felületén is elérhető lesz naponta 2 órányi élő adás magyar kommentárral, illetve napi összefoglalók az Eurosport1-en.

2024. 05. 09.
Forrás és fotó: tdh.hu