Valódi nagy közösségi összefogás volt az idei, immár harmadik Sportmajális Gyöngyössolymoson. A Gyöngyösi Állatkert solymosi tulajdonosa simogatni való nyuszikkal érkezett a legkisebbeknek a sportpályára. Mások a veterán autókat és motorokat hozták el, de érkezett tűzoltóautó a családok nagy örömére, és lehetett lovagolni is a plüss állatoktól kezdve egészen a pónikig és a valódi paripákig.

A futballpályán órákon keresztül gyűrték egymást a versengő csapatok a III. Óvári Gyula Kupáért, s az alábbi sorrend született:

  1. Gyóni Autópark
  2. Have-Rock FC
  3. Bulder
  4. Bezzegh Kft.
  5. Mátrafüred
  6. Somi All Stars
  7. Vastüdő
  8. Purina Gyöngyös

Emellett a gyermekeknek volt lehetőségük kézműveskedésre, ugrálóvárazásra, vagy arcfestésre. Vásárfiát is lehetett választani a kreatív termékek közül, és mind a tűzoltó bemutató, mind a honvédségi bemutató, az airsoft és a paintball is népszerűnek bizonyult.

„Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy egy ilyen kispályás sportnapot együtt töltöttünk, és szórakozhattunk a majálissal egybekötött programokon. Remélem, aki családjával-gyerekeivel érkezett, megtalálta a megfelelő szórakozást! Külön szeretnék köszönetet mondani a főszponzorunknak, a Credo Tours Utazási Irodának, Mészáros Attila tulajdonosnak!” – írta közösségi oldalán az eseményt követően Peszlen Károly, a Gyöngyössolymosi Sportegyesület klubelnöke.

– Én pedig Peszlen Károlynak szeretném megköszöni a rengeteg munkát és energiát, amit az egyesületbe fektet, ez az eredményeken is látszik. Köszönöm a kilátogatóknak, hogy ilyen sokan voltunk, és újra megmutattuk, milyen életrevaló ez a solymosi közösség! Nagyon régen nem volt ilyen nagy látogatottságú rendezvény a faluban – értékelt portálunknak Mészáros Attila.

– Akik ismernek, tudják, hogy nagyon szeretek segíteni az embereknek, mert energiával tölt fel, ha látom az örömöt az arcokon, hogy célba ért egy segítség. Jó volt látni a sok mosolygós embert, de számomra a legnagyobb boldogság a több száz önfeledten szórakozó gyerkőc öröme volt. Külön öröm, hogy ismét sikerült egy jót főzőcskéznünk, aminek az eredményéből sok solymosinak tudtunk adni vagy vinni kóstolót. Ezzel is szerettük volna megmutatni, hogy még mindig van fogadókészség az igazi ízekre, hogy amit a gyöngyössolymosiak korábban megszoktak közétkeztetés címén, azt nem lehetetlen visszahozni, csak ki kell állni érte. Ehhez június 9-én kell meghozni a jó döntést – húzta alá Mészáros Attila, aki idén úgy döntött, hogy nem csak a Sportmajális harmadszori támogatásával, de polgármesterjelölti indulásával is segíteni szeretné, hogy még jobb, békésebb és barátságosabb hely legyen Gyöngyössolymos. Világossá tette tehát, hogy amennyiben a falu bizalmából ő lesz a település vezetője, biztosan visszahozza a korábbi finom ízeket a közétkeztetésbe.

Száz szónak is egy a vége: Gyöngyössolymoson május 4-én sikerült nagyon sok mindenkit megmozdítani egy jó ügyért: a sportért, a mozgásért, a közös kikapcsolódásért jó szervezéssel és összefogással.

2024. 05. 06.
Fotó: beküldött