Idősbarát közgyűlési elnök kitüntető címet vett át ma Szabó Róbert. A Heves Megyei Közgyűlés első emberének a megyei időseket támogató tevékenységét a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége ismerte el mai ünnepségükön Egerben.

Farkas Attila, az 51 tagszervezetet számláló Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége elnöke korábbi interjúnkban kiemelte: a megyei önkormányzat minden évben támogatja legnagyobb gálarendezvényüket, melyet az idősek világnapja alkalmából tartanak. Ezen felül sportnapokat, dal- és táncversenyeket tartanak, minőségi időt töltenek együtt. Öröm számukra a közösségi együttlét, s az ehhez kapott támogatás óriási segítség számukra.

Szabó Róbert a rendezvényt követően a kitüntető címet közösségi oldalán is megköszönte: „Azt vallom, a szerint élek és dolgozom, hogy a család egysége és szentsége a legfontosabb érték. Gyermekeink az ékességek, mi, szülők vagyunk a tartóoszlopok, a család erős alapzatát számomra a nagyszülők, a déd- és ükszülök jelentik. A szerencsésebb családokban az idősekből fakadó megnyugtató erőt a mindennapokban érezhetik, azonban az emlékek, a tanítások, a ránk hagyott tudás is épp oly fontos sorvezetők az élethez. Munkám során is igyekszem legjobb tudásom szerint kifejezni e megbecsülésemet és tiszteletemet az idősek felé.

Kötelességemnek tartom erősíteni a család eszméjének jelentőségét, szót emelni érte, tenni, támogatni, képviselni a pici gyermeket és a szépkorút egyaránt. A család eszméje világszerte hatalmas kihívásokkal néz szembe napjainkban, új értelmezéseket erőltetnek rá, a józan észnek és a természet törvényeinek ellentmondó ötleteket gyártanak a szabad szellemiségű haladók. Nekem lenne egy javaslatom számukra: beszélgessenek többet családjuk időseivel. Hálásan köszönöm, hogy a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségétől ma átvehettem az Idősbarát Közgyűlési Elnök kitüntető címet!”

A kitüntetéseket a klubvezetők javaslata alapján az elnökség adományozta a klubvezetők fórumának jóváhagyásával. A szövetség döntése alapján idősbarát kitüntető címet kapott korábban Martonné Adler Ildikó, Eger alpolgármestere, valamint Kisköre, Tarnalelesz, Bükkszék, Ivád, Erdőkövesd, Maklár, Egerszalók, Szilvásvárad és Sarud polgármestere. Az Idősbarát Cégvezető címet idén a Gironde Kft ügyvezetője kapta.

Szerző: Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Kékes Online