Dömötör Csaba parlamenti államtitkár tartott fórumot Gyöngyösön hétfőn. A politikus Horváth László országgyűlési képviselő meghívására érkezett a városba.

Gyöngyös többet érdemel! A városban van mire büszkének lenni, a természeti, az egyházi, az épített és kulturális értékeink, gazdasági lehetőségeink egyediek. Ezekkel a lehetőségekkel azonban rég nem él Gyöngyös, s ezen változtatni kell végre. Nem lehet belenyugodni a jelenlegi helyzetbe! Mert a változás lehetséges! Szókovács Péter polgármesterjelölt és csapata felkészülten áll a feladatok és a munka elé. S ha bizalmat kapnak a júniusi választáson, el is végzik azokat – fogalmazott Horváth László országgyűlési képviselő az eseményen.

Ezt követően Dömötör Csaba parlamenti államtitkár beszélt arról, hogy június 9-én európai parlamenti és önkormányzati választás is lesz. Előbbivel kapcsolatban hangsúlyozta: „A választás tétje az, hogy lesznek-e olyan változások Brüsszelben, amelynek köszönhetően elkezdődhetnek a béketárgyalások. Hogyan függ ez össze az önkormányzati kérdésekkel? A háború önmagában 88 milliárd eurónak megfelelő összeget vont el eddig az európai gazdaságtól, közte a magyar gazdaságtól, és minden ilyen euró 10 milliárd, amit erre költünk, az mástól veszi el a levegőt. Akkor kevesebb lesz új fejlesztésre, később adják nekünk oda az uniós forrásokat. Főleg, hogyha az európai gazdaság stagnál, márpedig stagnál. A szankciós politikának köszönhetően a világ nagy meghatározó gazdasági térségei közül az európai az, amelyik a legrosszabbul teljesít. Tehát gazdasági értelemben Ukrajna után egész Európa fizeti a háború árát, és akkor most erre még rájön az, hogy akár emberéleteket is kockáztatnának. A tét az az, hogy sikerül-e elérni a békét, vagy közelebb kerülünk a háborúhoz.”

Dömötör Csaba a gyöngyösi önkormányzati választással kapcsolatban azt mondta, jól látható, hogy a jelenlegi baloldali városvezetés nem együttműködő a kormányzattal. Emiatt egy helyben áll a város, s ez fejlődéshez nem vezet. „Gyöngyösön Horváth László képviselő úr munkájának köszönhetően valósultak meg fejlesztések. Az a helyzet, hogy ezeken kívül egyetlen egy olyan dolgot nem tudok mondani, amivel Hiesz György polgármester ki tud állni, és azt tudja mondani, hogy ezt megcsináltuk. Véget kell vetni ennek, a jelenlegi, baloldali városvezetés tétlensége helyett egy tettrekész csapatra van szükség Gyöngyös élére. S erre Szókovács Péter és csapata a legalkalmasabb” – mondta Dömötör Csaba.

Szókovács Péter, a Városom, szeretlek Egyesület és a Fidesz-KDNP gyöngyösi polgármesterjelöltje hangsúlyozta: „Gyöngyösön rendnek kell lennie, és ehhez változás kell, mert most nincs rend. A változáshoz egységes szándék és erő is kell. Köszönöm Dömötör Csaba biztató szavait, egyetértünk abban, hogy ezt a változást nem várhatjuk azoktól, akik felelősek az elmúlt 10 év stagnálásáért. Ők pontosan ugyanerre lennének képesek a jövőben is. A jelenlegi városvezetés bizonyítványa az, ami most a valóságban tapasztalható. A plakátjaikon fejlődésről beszélnek, de ha a plakátok mögé nézünk, akkor Gyöngyös egyes városrészeinek, utcáinak, homlokzatainak lesújtó állapotát, a várost elhagyó fiatalokat, a bezárt üzleteket, a rendbontó viselkedést, a megnyesett a helyijáratokat, a drogterjesztést, a belterjes városvezetést láthatjuk. Ezeket mind rendbe kell tenni, ehhez kérjük június 9-én a bizalmat!”

2024. április 16.

Kékes Online