Szerinte Gyöngyös fejlődik, biztonságos és élhető város: ahogyan azt óriásplakátjaik is mutatják.

A gyöngyösi baloldal bemutatta polgármesterjelöltjét, az MSZP megyei pártelnökét, Dr. Végh Attilát. A választási kampányát azonnal csúsztatás kíséri, ráadásul közpénzből: saját sikerükként hirdetik az elmúlt években végrehajtott fejlesztéseket annak ellenére, hogy azok több mint 79%-a vagy kormányzati, vagy pedig európai uniós beruházás.

Bemutatták a baloldali jelöltet, aki rögtön üzent a fanyalgóknak

A hosszúra nyúlt egyezkedés eredményeként Dr. Végh Attila, az MSZP gyöngyösi és megyei pártelnöke, a képviselő-testületben a Baloldali Frakció vezetője lesz a baloldali polgármesterjelölt Gyöngyösön. A bejelentés során elmondta, építeni szeretne a leköszönő Hiesz György polgármester örökségére, hiszen az elmúlt évtizedekben, de különösen az elmúlt 5 évben – álláspontja szerint – a város jelentős fejlődésen ment keresztül. A fanyalgóknak azt üzente, hogy Gyöngyös igenis egy fejlődő, biztonságos, élhető város.

Közpénzből csúfították el plakáthelyekkel Gyöngyöst

„Hát, ha az állam hirdethet milliárdokért, akkor talán mi is pár tíz milliót rákölthetünk saját ötéves munkánk bemutatására.” – így indokolták a pár hete zajló sikerpropagandát. A gyöngyösi baloldal korábban még azzal ijesztgetett, hogy a várost kivéreztetik a kormányzati elvonások, és nemcsak fejlesztések maradnak el, de elbocsátások is lesznek. Ennek ellenére ma ennek az ellentétjével kampányolnak: szerintük Gyöngyös az elmúlt öt évben jelentős fejlődésen ment keresztül. Ezt plakátkampánnyal kommunikálják városszerte, ráadásul úgy, hogy a városképet csúfító, sok helyen a kilátást is akadályozó 12 óriásplakát-helyet is közpénzből építették fel.

Idegen tollakkal ékeskednek

A városházi ceruza vastagon fogott: a sikerpropagandába beleszámolták a kormányzati és az uniós forrásokat is. Az általuk közölt adatokból azonban kiderül, hogy a 13 milliárd
forint mindössze ötödrésze az, ami az önkormányzat saját teljesítménye volt, a többi uniós és kormányzati forrás. További csúsztatás, hogy a Szent Bertalan-templom toronysisakjainak a felújítása az előző ciklus projektje, a 24-es számú főút felújítása pedig kormányzati beruházás, a városvezetésnek semmi köze nem volt. Annak azért örülhetünk, hogy legalább Hatvan város fejlesztéseit nem számolták bele a gyöngyösi 13 milliárdba, bár a szintén nem kormánypárti vezetésű város látványos eredményeiből jóval könnyebben lehetett volna válogatni.

Kiderült: az állam több pénzből fejlesztett Gyöngyösön, mint az önkormányzat A városháza által közölt adatok szerint Gyöngyösön az elmúlt években megvalósult fejlesztések 51%-a származott uniós forrásból, 28%-a kormányzati beruházás volt, és mindössze 21%-a származott az önkormányzat saját erejéből.

Dr. Végh Attila a közpénzből fizetett csúsztatáskampány miatti felháborodást figyelmen kívül hagyva úgy nyilatkozott: ő közösséget szeretne építeni, nem ellentéteket szítani.

2024. 03. 27.
Kékes Online, Zelei Dániel
Fotó: gyongyosma.hu