A járművet, mely korábban a megyei katasztrófavédelemnél teljesített szolgálatot Csontos Ambrus tű. dandártábornok, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át a Parádi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek.

Mudriczki József polgármester – aki maga is az önkéntesek aktív tagja – a Kékes Online-nak elmondta: az új eszköz nagy és fontos elismerés számukra. A mintegy 2000 liter kapacitású fecskendővel a civil lánglovagok még hatékonyabban tudják végezni a munkájukat. Parádon az önkéntes tűzoltóság több mint 100 éves hagyománnyal bír, feladatukat mindig elkötelezetten, felelősségteljesen végezték: lakástüzeket oltanak, baleseteknél, fakidőléseknél segédkeznek, de ott vannak akkor is, ha belvizet kell szivattyúzni vagy ha erdőtűzhöz riasztják őket.

A polgármester kiemelte: rendszeresen járnak tűzoltóversenyekre és képzésekre, fontos számukra a folyamatos fejlődés, s az, hogy a környékbeli háztartások még nagyobb biztonságban érezzék magukat. A 24 fős helyi alakulat nevében Gáspár Imre parancsnok, Simon Sándor elnök és Mudriczki József vették át a járművet, melyet Parádon egy frissen felújított szertár és garázs várt.

A település első embere hangsúlyozta: reményei szerint az új, Mercedes Benz márkájú autó következő bevetése egy gyermeknapi habparti lesz!

Szerző: Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Gál Gábor