Május 12. világszerte az Ápolók Nemzetközi Napja annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, az ápolóképzés kiemelkedő alakja.

Ebből az alkalomból a Bugát Pál Kórház vezetése online köszöntötte a Bugát Pál Kórház valamennyi ápolásban dolgozó munkatársát.

– Kérjük Önöket, hogy az eddig mutatott töretlen kitartással, nagy szakmai tudással, alázattal, megértő kedvességgel, a betegek iránti tisztelettel folytassák ezt a páratlan hivatást, melyben nap mint nap a beteg emberek százainak segítenek. A Bugát Pál Kórház ápolói közössége kivételesen szerencsés. Szerencsés, mert jó közösség, a szakmai tudása naprakész, képes a megújulásra, kész a maximumra is rátenni egy lapáttal, ismeri és gyakorolja a szolidaritást, kitart választott hivatása mellett, hű a kórházához. Tisztelet egymás iránt, a betegek iránt, a hivatás iránt, ez az értékrendje. Ebben van az ereje, ebben van a mindennapi kihívásokhoz szükséges muníciója. Büszkék vagyunk erre a közösségre, legyen büszke ez a közösség magára – állt az intézmény főigazgatójának és három szakmai igazgatójának köszöntésében.

A Magyar Ápolási Egyesület gyöngyösi szervezete csatlakozott az „Emlékezzünk a hősökre” nemzetközi felhíváshoz, mely arra kért mindenkit, hogy emlékezzenek meg azokról az ápolókról, egészségügyi dolgozókról, akik világszerte életüket vesztették a COVID-19 betegek ellátása során. A kórház udvarán mécsesekből kirakták a „remember”, emlékezünk szót, így tisztelegve elhunyt kollégáik előtt. Az ápolók napján kék szalagot tűztek ruhájukra, jelezve, hogy bár elmaradt a közös ünneplés, de összetartoznak.

 

2020. május 12.

Forrás és fotó: Bugát Pál Kórház