24,6 millió forintból korszerűsítik az önkormányzat udvarában található közösségi termet Tófaluban. A beruházáshoz a forrást a Magyar Falu Program biztosítja, hazai forrásból. A projekt részleteit Ignácz Szabolcs polgármester osztotta meg velünk.

Az érintett épület több mint fél évszázados, s bizony ráfér már egy alapos energetikai korszerűsítés. Korábban az önkormányzat már megcsináltatta a tetőszerkezetet, illetve a belső tereket is felújítottuk, burkoltunk, új bútorokat vettünk. Mindezek mellet az is nagyon fontos, hogy a többcélú épület fenntartható és energiatakarékos legyen, ezért döntöttünk a pályázat benyújtása mellett.

Az elnyert támogatásból kicseréljük a régi ablakokat, szigeteljük a homlokzatot és korszerűsítjük a fűtési rendszert. Nyáron hűteni is tudjuk majd a nagytermet, ami szintén nem utolsó szempont.

Településünk több közössége is használja a termet, köztük például a nyugdíjas klub, civil szervezetek és a cigány kisebbségi önkormányzat is. Itt tartjuk az ünnepi megemlékezéseinket, a jótékonysági bálokat, s a helyi kisgyermekeknek rendszeresen játszóházat és kézműves foglakozásokat szervezünk. Ez szolgál minden évben a március 15-ei, az október 23-ai, illetve idősek napi programjaink helyszínéül, s itt működik a fiókkönytárunk is. A könyvtár egyébként nyáron is nyitva tart, a szünidőben is érdekes, izgalmas kötetekkel várjuk a kicsiket és a nagyokat! A beruházás kivitelezése idén ősszel kezdődik és jövő év végéig fejeződik be.

Büszkék vagyunk rá, hogy hamarosan elindulhat a Bem utca aszfaltozása, amelyre szintén a Magyar Falu Programból nyertünk forrást.

A Kápolna felől érkező és Aldebrőn át folytatódó Tarna-menti kerékpárút belterületi szakasza már szinte 100%-osan elkészült, a lakosaink végre biztonságosan biciklizhetnek, nem kell tartaniuk az autó- és főként a kamionforgalomtól.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője és Ignácz Szabolcs polgármester az épülő kerékpárúton

2020. 08. 08.
Szerző: Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Ignácz Szabolcs