A Kompolti Általános Iskolában egy tanító néni arra lett figyelmes, hogy a negyedik osztályos tanulói egy gyűrűskútba dobott kiskutyáról beszélnek egymás között. Mint tőlük megtudta: a kompolti Deák Ferenc utcában van egy régi kút, amibe hetekkel ezelőtt valaki bedobott egy kiskutyát.

A tanító néni döbbenten hallgatta a gyerekek beszámolóját, akik elmondták, hogy időnként ők szoktak neki lejuttatni száraz kenyeret és egy lábasban már engedtek le vizet is. A pedagógus azonnal felhívta az állatbarát hozzáállásáról is ismert polgárőr vezetőt, Blahó Lászlót, a Kompolti Polgárőr Egyesület elnökét, és tudomására hozta a szomorú hírt.

A polgárőr egy társával azonnal a gyerekek elmondása alapján beazonosított helyszínre sietett, ahol rövid keresés után a magas fűben megtalálták az említett kutat. Ahogy odaértek a beszélgetésre és az elemlámpa fényére keserves és erőtlen kutyasírás, nyüszítés és fájdalmas ugatás volt a válasz.

Blahó László segítségével Mazsi túlélte a tragédiát

– A látvány sokkoló volt, a kiskutya sírása pedig szinte elfelejthetetlen – meséli Blahó László kutyamentő polgárőr. Többször mentettem már négylábúakat, de ennyire keserves kutyasírást még sohasem hallottam. Néhány utcabeli segített kiemelni a kutyust a kútból, akit egy állatorvos irányítása szerint azonnal ellátunk és a legközelebbi állatkórházba szállítottuk kivizsgálásra.

Szerencsére a kölyök jól van, iszik és kisebb adagokban már rendszeresen eszik is. A gyógyszeres kezelések és alapos fürdetés után most már remélem sosem lesz ilyen traumában része és hamarosan szerető gazdihoz kerülhet – összegzi az eseményeket Blahó László.

Közzétette: Blahó László – 2020. szeptember 23., szerda

Néhány hétig Blahó László polgárőr családja fogadta be a kutyust és igyekeznek neki mindent megadni, amiben az utóbbi hónapokban hiányt szenvedett. A rendszeres étkezés mellett sok-sok simogatás is segíti a 3-4 hónapos kutya felépülését. A kutyusért már jelentkezett egy helyi kutyabarát család, így minden esély megvan arra, hogy szerető gazdikhoz, végre jó helyre kerüljön a megmentett négylábú.

2020. 09. 26.
Kékes Online
Fotó: Blahó László