“A kompolti iskolában is lesz iskolaőr! A kompolti iskola az első körben nem jelezte igényét iskolaőrre, de a történtek után, az iskola vezetésével egyeztetve, kezdeményezésemre az országos rendőrfőkapitány soron kívül intézkedett: az őszi szünet után azonnal iskolaőr áll szolgálatba a kompolti iskolában is! Az iskolában az erőszak minden formája elfogadhatatlan! Az iskolaőr jelenlétével megelőzhető a konfliktus akkor is, ha egy renitens diák ellehetetleníti a tanítást, akkor is, ha a tanárnál elszakad a cérna, és akkor is, ha szülői agresszió fenyegeti a pedagógust. Rend a lelke mindennek!” – Horváth László, a térség országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott ezzel a nyilatkozattal tájékoztatott ma a kompolti tanárverés legfrissebb következményeiről.

Mint ismert, pénteken a Kompolt-Nagyúti Általános Iskola egy tanulójának hozzátartozói súlyosan bántalmaztak egy tanárt iskolaidőben, miközben a tanulókat szállították két oktatási helyszín között. Az erőszakos esetről elsőként ugyancsak Horváth László számolt be szombaton délelőtt, akkor úgy fogalmazott: „ez az elfogadhatatlan incidens rávilágított arra, hogy Kompolton is szükség van iskolaőrségre. Azonnali, soron kívüli intézkedést kértem ennek érdekében.”

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint két kompolti lakos ellen zajlik eljárás, akik a gyanú szerint 2020. október 16-án délután egy kompolti buszmegállóban bántalmaztak egy pedagógust. A férfi az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérülést szenvedett.

Az ügy komoly indulatokat gerjesztett, az országos média is felkapta, hiszen több amatőr felvétel is napvilágot látott az erőszakos esetről. Videó >>

 

Később a feltételezett elkövető, a gyermek anyja is videónyilatkozatot adott, aki teljes anonimitást kért, ezért nem látszik arca a felvételen. Szavai szerint a tanár adott egy pofont a gyermekének, mert mint állítja, a gyermek pulóvere félre volt gombolva. Azt szintén elmondja nyilatkozatában, hogy egyedül hajtotta végre a tettlegességet –ennek azért némileg ellentmondanak az előző amatőr felvételek, valamint azt is kifejti, hogy csak véletlenül karcolta meg a tanár arcát – ennek pedig a rendőrségi közlemény súlyos sérülésre vonatkozó állítása mond ellent. Videó >>

 

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt folytat eljárást – az ellentmondásokra ezáltal vélhetően hamar fény derül majd.

2020.10.19.

Kékes Online, Zelei Dániel

Videó és kép: rtl.hu

Nyitókép: Horváth László közösségi oldala