Amint arról a Kékes Online is beszámolt, az ellenzéki összefogás vezette Gyöngyös logópályázatot írt ki, felállított egy külsős bírálóbizottságot, döntött, majd gyorsan rendeletbe is foglalta a város új logóját.

Íme a győztes, Gyöngyös új, hivatalos logója:

Kárpáti István (Momentum-balra) alpolgármester volt a logópályázat sikerének felelőse

A hivatalos városházi bemutatót követően az egyik legnagyobb gyöngyösi közösségi csoportba egy fiatal tervező feltöltötte saját logótervét, melyhez részletes verziókat, szellemi muníciót, magyarázatot és felhasználási lehetőségeket is kidolgozott.

Amint azt Ócsai Sebestyén, a fiatal gyöngyösi szakember hozzászólásában írta, a héten elkészítette újragondolását, amiben benne van minden tapasztalat, amit Magyarország legjobb dizájnereitől kapott és persze kifejezi szeretetét és kötődését városunk iránt. Mint írja, nem látta a pályázatot, így nem tudott indulni – zárójelben jegyezzük meg, sokan mások sem látták a kiírást, de ez biztosan azok hibája, akik nem a gyongyos.hu-val indítják rendszeresen a napot.

Az ellenzéki városvezetés (MSZP-Jobbik-DK-Momentum) egyébként a sajtótájékoztató óta sem találta fontosnak vagy közérdekűnek, hogy bemutassa milyen pályamunkákból választott a külsős bizottság, egyébiránt kik alkották ezt a bizottságot, illetve milyen esetleges költségek merülnek fel még a jövőben az egyszeri pénzdíj mellett. Ritka pillanat az is a Facebookon egyébként oly aktív városházi politikusok körében, hogy most sem kommentálták a fiatal szakember tervét. Ellenben a gyöngyösiek tömkelege igen.

De mégis hogyan vehetjük a bátorságot kijelenteni, hogy ezerszer jobb a fiatal tervező logója, mint az ellenzéki városvezetés verziója?

Nem, nem vagyunk szakemberek, nem minősítjuk egy alkotó munkáját sem.

A kritika másoknak szól: ugyanis a fiatal tervező olyat tett, amit városvezetés alpolgármesterestül, bizottságostul, sajtótájékoztatóstul együtt sem tett meg: megkérdezte a gyöngyösiek ezreit, hogy tetszik a logóterv.

Pedig emlékszik ugye mindenki, egy évvel ezelőtt az ellenzéki összefogás kampányfogása éppen erről szólt: kikérjük a gyöngyösiek véleményét…

 „Remélem tetszett, amit láttál. Rengeteg gondolat, érzés és szeretet van ebben a térben. Mióta az eszemet tudom, gyöngyösi vagyok, és mint tudatos tervező, fontosnak tartom, hogy ha valamit mindenhol látnunk kell, akkor arra büszkén és elégedetten tekintsünk!” – Ócsai Sebestyén ezzel a városházán megszívlelendő gondolattal zárja sorait.

Gratulálunk. Mármint a fiatal tervezőnek.

Itt megtekinthető a részletes terv is >>

2020.11.10.

Kékes Online, Zelei Dániel

Kép: Ócsai Sebestyén logótervéből