Nyílt levélben kér segítséget további működéséhez a gyöngyösi Maxi Rádió. Mikola Ferenc Zsolt főszerkesztő úgy fogalmazott: a gyöngyösi városvezetés teljesen megvonta tőlük a támogatást, lehetőségeik lassan elfogynak és a velük kapcsolatban álló segítőiké, partnereiké is.

A nyílt levelet változtatás nélkül közöljük:

„Nyílt levél városunk Lakóinak, Vállalkozóinak és Hallgatóinknak!

Tisztelt Gyöngyösiek, Tisztelt Városlakók, Vállakozók, Tisztelt helyben és távolabb élő Hallgatóink!
Sokat gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt a levelet, de a fennálló helyzet rákényszerít, hogy minden lehetőséget megragadjunk, amivel túl és tovább élhet Gyöngyös mára már egyetlen, független civil rádiója. Nem pénzéhes lelkünk megnyugtatására és némi tájékoztatás gyanánt annyit, hogy bár hiába a laikusok számára egy kalap alatt értett kereskedelmi és a közösségi rádiózás, amelyen belül mi pályázatokból, támogatásból működő nonprofit, civil rádió vagyunk. Itt is van reklámtevékenység és ebből származó bevétel, de ennek mértékét a média és a civil törvény erősen szabályozza, amit meg amúgy is idén elvitt a covid! Továbbá, ha egy többmilliós önkormányzati támogatást élvező helyi – elvileg piacról élő – médiavállalkozó lelkifurdalás nélkül megteheti – és meg is tette már többször – akkor, közhasznú, nonprofit civil rádióként vélhetően nekünk sem kell ezért a levélért szégyenkeznünk!
Az idei évben mindenkit sújtó járványhelyzet, több megnyert, de forráshiány miatt pénzre nem váltható pályázat és a várost vezető testület egy részének választások utáni – függetlenségünk megőrzését „díjazandó” – kissé politikai bosszú-ízű, teljes támogatásmegvonása okán – ahol még az a tavalyi, kovid előtti!!! tény, hogy általunk esetleg Gyöngyös visszanyerje a legendás Szaturnusz rádió frekvenciáját sem volt elég motivációs tényező – sajnálatos módon lehetőségeink lassan elfogynak és a velünk kapcsolatban álló segítőinké, partnereinké is.
A már sok hónapja fizetés nélkül dolgozó törzscsapat, valamint az önkénteseink áldozatos munkája. A hatéves, városunk elfogulatlan, pártatlan szolgálatában végzett tevékenység. A nekünk szolgáltatók végtelen rugalmassága, életben tartásunkra való törekvése, és türelme (amiért külön hálásak vagyunk) – mint az egyesület és stábom képviselőjét – talán feljogosít arra, hogy az eddig, nektek sok örömet szerző nyereményjátékokat, – remélhetőleg – színvonalas tájékoztatást és sok kellemes, zenés órát szerző, csapatom nevében, a fentiek fényében, e levél útján kérjek minden jóérzésű, bennünket hallgató/szerető, a város értékeinek megőrzésére törekvő és a lakóhelyünkért dolgozókat tisztelő embert, hogy lehetőségeihez mérten segítse fennmaradásunkat!
Segítsenek nekünk abban, hogy sok, a helyi vezetés egy részének segítségnyújtó keze helyett, politikai kényszer-skatulyázást, támogatásmegvonást, rugdosást, gáncsolást és irigységet túlélve, ne vesszen ködbe ez a projekt, mint sok annyi más ebben a városban, amit megölt a nemtörődömség, a politika, a gáncsok, vagy csak egyszerűen a bármilyen erőfeszítést a közért tenni képtelenek irigysége!
Amennyiben segítene, akkor kérjük, hogy az admin@maxiradio.hu címen, vagy a 06-30-577-8498-as számon vegye fel velünk a kapcsolatot.
Az eddigi és további segítő szándékot és a megosztásokat hálásan megköszönve,
Tisztelettel:
A MaxiRádió stábja és Mikola Ferenc Zsolt elnök, főszerkesztő”
Erbeszkorn Tamás reagálása a Maxi Rádió nyílt levelére:
“Mikola Ferenc Zsolt hamisan kelti azt a látszatot, hogy rendszeresen és jelenleg is több millió forinttal támogatja a vállalkozásomat Gyöngyös Város Önkormányzata. Ezzel szemben az igazság az, hogy 2017-ben 1 millió, 2018-ban 1.2 millió és 2019-ben 1.2 millió forintot nyertem egy pályázat útján a városi önkormányzattól. Ezek a pályázati döntések semmiképp sem nevezhetők több milliós támogatásnak.
Az ügyvezető elhallgatja, hogy a rádió is benyújtotta ezekre a pályázatokra a támogatási igényét és hasonló összeget szavazott meg részükre a képviselőtestület. A pályázati keretösszeget így minden évben a két pályázó között osztották fel. Az ügyvezető elhallgatja azt is, hogy bizonyos önkormányzati képviselők az egyéni önkormányzati keretükből is rendszeresen adományban részesítették a rádiót (volt aki a teljes fél milliós keretét nekik adományozta). Így összességében a Maxi Rádióról mondható el az, hogy az előző években többmilliós önkormányzati támogatásban részesült.”
2020. december 7.
Forrás: MaxiRádió