Az önkormányzat az épület köré húzott műanyag szalaggal védi a gyalogosokat a leszakadó vakolatdaraboktól.

Pető Dorián Valér patrióta. Ez a titulus megfogalmazása szerint azt takarja, hogy a városáért, Gyöngyösért felemeli a hangját, civilként szervez és tesz is a célokért. Legutóbb közösségi oldalán tette közzé sarkos véleményét a pusztulófélben lévő gyöngyösi középületek ügyében. Megtudtuk: a Kossuth utca 1. alatt lévő földhivatal, – ikonikus műemléképület – 11 éve van körbekerítve. Ez idő alatt a volt munkaügyi központ oldalfalai és a tetőszerkezete is siralmas állapotba került, az épület állapota folyamatosan romlik, balesetveszélyessé is vált.

Pető Dorián Valér elmondta: kénytelen volt tennie valamit az ügyért, mert bár többször jelezte a problémát az önkormányzat és a városgazda felé, azok nem léptek semmit a felújítás kapcsán. Néhány napja a leszakadt védőszalagokat szerettem volna elvinni a városháza elé, de a nyilvánosan előre meghirdetett akció kezdetére lecserélték azokat. Most egy „Vízmű” feliratú műanyag szalaggal újra körbekerítették a romos épület melletti járdaszakaszt és egy papírra ezt írták ki: „Vigyázat, balesetveszély! Gyalogos forgalom a túlsó oldalon! Megértésüket köszönjük!”

Ez is egy lépés, de nem a megoldás. Nekem nem az volt a célom, hogy egy szalagot rakjanak ki. Reméljük, nem kell újabb 11 évet várni, hogy valami elinduljon, ezért a nyilvánosság erejében bízom.

Több épülettel kapcsolatban is cselekedni fogok: bemutatom, hogy milyen állapotok vannak, s talán tesz majd valamit az önkormányzat. Már a város hivatalos honlapján is hírt adtak arról, hogy a kerítőszalagot ismeretlenek rendszeresen megbontják, s ezt a Várostérségfejlesztő Kft. havonta kétszer is kénytelen kicserélni.

Az ügy tanulsága az – fogalmazott Pető Dorián Valér – hogy nem lehet már az önkormányzatra várni. Ha ők nem lépnek, akkor lépünk mi! Általában mindig csak a kifogáskeresés van, a mostani posztomnál is azt találta mondani az egyik helyi képviselő, hogy a lakosok szedik szét a kordont, illetve azért nem nyúlnak az épülethez, mert abban állami tulajdon is van, ez a kifogás azért kicsit sántít.

Szeretném, ha az emberek azokat a negatív energiákat, amiket gyöngyösön egy Facebook posztba fektetnek, azt végre cselekvőképes energiává alakítanák. Azért fogok dolgozni, hogy ezen a szemléleten változtassak, hogy egy önszerveződő és tettre kész patrióta társaság alakuljon ki Gyöngyösön – mondta Pető Dorián Valér.

2021. 06. 18.
Kékes Online, Burián Orsolya