Átadták a megújult Asztalos János Óvodát Feldebrőn. Az ünnepségen elhangzott, a helyi közösség több évtizedes álma vált valóra a felújítással, melynek során nemcsak az óvoda épülete bújt a kor elvárásainak megfelelő köntösbe, az udvaron is korszerű, új játékok várják a csöppségeket.

Az átadón Rácz-Antal Nikolett vezető óvónő beszédében úgy fogalmazott, „Akkor jó a világ, ha jó benne gyermeknek lenni. Ez az új világ a mai nappal veszi kezdetét a feldebrői ovisok életében.” Hozzátette: az óvoda teljes megújuláson ment át, az új komplexum pedig lehetővé teszi, hogy Feldebrő legifjabbjai immár 21. századi körülmények között nevelkedhessenek. Szólt arról is, a munkálatok során két csoportszobát, egy fejlesztőszobát, öltözőket és új mosdóhelyiséget is kialakítottak a szakemberek, de igényes berendezések is szolgálják a kicsik és az óvodapedagógusok komfortját.

„Ez a felújítás is azt bizonyítja, hogy Magyarország kormánya, s Horváth László, a térség országgyűlési képviselője minden erejével azon munkálkodik, hogy Feldebrő fejlődjön. A beruházással és a folyamatban lévő bölcsődeépítéssel pedig Feldebrő is letette névjegyét az ifjúság nevelése mellett”

– fogalmazott Jakab Ernő polgármester.

Hozzátette, köszönet illet mindenkit, aki a fejlesztés megvalósításán munkálkodott, majd háláját fejezte ki az óvodapedagógusoknak, hogy az elmúlt egy esztendőben, az ovisoknak ideiglenes otthont adó régi iskolában is színvonalas, példaértékű nevelés valósulhatott meg.

Jakab Ernő szólt arról is, az óvoda felújítására több mint 100 millió forintos forrás állt rendelkezésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program révén, az intézmény udvara, s annak kerítése pedig a Magyar Falu Programnak köszönhetően újulhatott meg 5-5 millió forintból.

A Magyar Falu Program keretében újult meg a feldebrői óvoda udvara, ahol új, korszerű játékok várják a csöppségeket.
A Magyar Falu Programnak köszönhetően immár új kerítés öleli körül az óvodát.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott köszöntőjében hangsúlyozta:

egy évtizeddel ezelőtt a baloldal magára hagyta a kis településeket, szerintük a falu egy elavult településforma volt. A Fidesz kormánynak azonban meggyőződése, hogy a falusi életforma értékes, melyet minden eszközzel meg kell tartani és meg kell erősíteni. Ezért indult útjára többek közt a Magyar Falu Program, melynek köszönhetően sorra újulnak meg azok az intézmények, ahol gyermekeink bontogatják szárnyaikat

– mondta.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott

Hozzátette: térségünk települései, így Feldebrő is megmutatta, hogyan kell élni a lehetőségekkel, s azt is, milyen komoly eredmények érhetőek el, ha van akarat, erő, szándék és kitartás. A feldebrői óvoda immár igazi éke a településnek – fogalmazott Horváth László. Beszédében köszönetet mondott az óvoda minden dolgozójának a színvonalas, szeretetteljes munkájáért, a gyermekeknek pedig sok élményt és boldogságot kívánt.

2021. november 29.

Szöveg és fotó: Korepta Lilla