Folyamatosan zajlik a Covid elleni védőoltások beadása a Bugát Pál Kórházban, a Parádfürdői Állami Kórházban és az egri Markhot Ferenc Kórházban is. A héten is van lehetőség arra, hogy a páciensek előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül kérjék a vakcinát.

Januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton oltási akciónapok keretében regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül is bárki felkeresheti az oltópontokat és kérheti az első, második, harmadik vagy akár a negyedik oltást.

A gyöngyösi Bugát Pál Kórházban a következő időpontokban várják a pácienseket:
CSÜTÖRTÖK, PÉNTEK: 10.00-18.00 ÓRA
SZOMBAT: 10.00-16.00 ÓRA
AZ 5-11 ÉVESEK OLTÁSI IDŐPONTJA
HÉTFŐ KEDD, SZERDA: 8.00-13.00 ÓRA
CSÜTÖRTÖK, PÉNTEK: 14.00-18.00 ÓRA
Az oltás helye a Gyermekosztály, ez azonban REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!
A parádfürdői kórházban
CSÜTÖRTÖKÖN ÉS PÉNTEKEN 14:00 órától 18:00 óráig
SZOMBATON 10:00 órától 18:00 óráig várják a pácienseket.
Az egri kórházban
CSÜTÖRTÖKÖN ÉS PÉNTEKEN 14:00 órától 18:00 óráig
SZOMBATON 10:00 órától 18:00 óráig várják a pácienseket.

Az operatív törzs javaslatára a kormány döntött arról, hogy februárban tovább folytatódnak a csütörtök és péntek délutáni, valamint a szombati központi oltóhelyi akciónapok

– jelentette be a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára csütörtökön Veszprémben.
György István a közmédiának nyilatkozva azt mondta: január negyedik hétvégéjéhez közeledve idén már a negyedik oltási akciósorozatot indítja a kormány. Emlékeztetett: a decemberi három heti akciósorozaton több mint 1,4 millió embert oltottak be, ezért döntöttek a folytatás mellett. Az év első heteiben több mint 420 ezer oltást adtak be az akciónapokon, amelyeken csütörtökönként és péntekenként délután 14-18, szombatonként pedig 10-18 óra között az oltóhelyek előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval fogadják az oltakozókat – ismertette.
Az államtitkár jelezte:
februárban is folytatódnak az akciónapok 115 szakrendelőben és 101 kórházban, valamint a háziorvosok is egyeztetés alapján folytatják saját praxisaikban az oltásokat.
Hozzátette: működik az időpontfoglalásos rendszer is, amellyel bármely napra lehet időpontot foglalni.
Az omikron variáns rendkívüli fertőzőképessége miatt különösen fontos az oltások felvétele – jelentette ki az államtitkár.
Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány döntése értelmében a védettségi igazolványok február 15-étől oltási igazolvánnyá alakulnak át, így aki a második oltást követő hat hónapon belül nem veszi fel a harmadikat, annak nem lesz érvényes az oltási igazolványa.
György István hangsúlyozta: már az első, a második és a harmadik mellett a negyedik oltások is felvehetők, eddig már 37 ezer negyedik oltást adtak be.
A negyedik oltás felvétele különösen a legidősebbeknek, a krónikus- és immunbetegeknek, valamint a transzplantáltaknak ajánlott, de mindenkinek érdemes beadatni, aki 4-6 hónappal ezelőtt kapta meg a harmadik oltását
– közölte az államtitkár.
2022. január 27.
Forrás: BPK, MTI