Helyi fiatalok szorgos közössége nem először indít olyan kezdeményezést, mely szeretett településük javát szolgálja. Bujáki Márk és csapata ezúttal a siroki szabadidőpark kerítését szedte ráncba.

– Két esztendő után végre ismét motorosokkal népesülhet be Sirok, mi pedig szerettük volna, ha a hozzánk látogatóknak nem egy málló, korhadó bejáraton kellene belépniük, pontosabban begördülniük – mondja Márk.

A siroki motoros találkozót július utolsó hétvégéjén rendezik, persze, a szabadidőpark nem csak a motorosoknak és turistáknak, családi és baráti összejöveteleknek, ünnepségeknek és sporteseményeknek is rendre otthona. Márk azt mondja, régóta szúrta már a szemüket a rossz állapotban lévő kerítés, így hát ismét összefogtak, s pár nap alatt újjávarázsolták a park bejáratát.

– Az ötletünket Tuza Gábor polgármester úr is támogatta, tőle kaptunk faanyagot. A barátaimmal pedig azonnal munkához is láttunk, volt, aki a megmunkálásban, volt, aki a festésben segédkezett – mondja az ötletgazda. A kerítés jobb oldala volt a legrosszabb állapotban, így ezzel kezdték a munkát, de – mint Márk mondja – hamarosan folytatják a tatarozást, s az egész bejáratot megújítják. Hozzáteszi: jó pár tervük sikerült már megvalósítaniuk, legutóbb például egy új emlékhelyet állítottak a településen, s van még ötletük bőven, így tovább folytatják Sirok szépítését.

 

2022. július 20.

Korepta Lilla

Fotó: beküldött