Rendőrökre lőttek egy migránsokat szállító furgonból az M5-ös autópályán, a főváros felé vezető oldalon. Az M1 Híradó információi szerint embercsempészek az elkövetők, akiket a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége rövid időn belül a környéken elfogott, vagyis mindkét embercsempész rendőri őrizetbe került.  

„Az embercsempészek furgonja, amiben 18 migráns volt összezsúfolva, az M5-ös autópályán haladt Budapest irányába, amikor Inárcs térségében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság járőrautója ellenőrzés alá próbálta vonni” – számolt be Vígh András, az M1 Híradó tudósítója a helyszínről.

A jelzésre a sofőr nem állt meg, gyorsítani kezdett – már amennyire tudott a 18 utassal terhelt járművel – és a (budapesti) nagybani piac magasságában a rendőrök megállásra kényszerítették az embercsempészek autóját. Ekkor az embercsempészek valamelyike rálőtt a rendőrökre, de a lövés nem talált.

„Ezt követően az embercsempészek elmenekültek a helyszínről. Őket a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége rövid időn belül, a környéken elfogta, tehát mindkét embercsempész rendőri őrizetben van” – tette hozzá a tudósító.

A migránsok elszámoltatása jelenleg folyamatban van, már megérkeztek azok az autók, amelyekkel el fogják szállítani őket a helyszínről. A helyszínelést a BRFK munkatársai végzik, de a nyomozást majd várhatóan a Központi Nyomozó Főügyészség fogja átvenni.

 

2022. november 14.

Forrás és fotó: hirado.hu