A türelem, a kitartás és az önfegyelem az egyik legfontosabb készség a mai világban. Az egyik nemrégiben tartott állatasszisztált foglalkozáson többek között ebben remekeltek a gyerekek és a kutyák az egercsehi óvodában.

A fejlesztő órát most is Palóc Zita terapeuta vezette, ezúttal Maggie, Polly és Zsebi kutya segített a gyakorlatok elsajátításában. A kitűzött terápiás cél most is a nagymozgások, a figyelem, az emlékezet és a kommunikációs készségek fejlesztése volt, de emellett egyre nagyobb szerepet kapott járulékosan vagy spontán módon a kitartás, az önfegyelem és a türelem készségeinek elmélyítése is. Lássuk, mit tanultak a gyerekek, hogyan segítettek a kutyusok!

Testápolás, fürdetés, hajmosás majd kutyafürdetés, játékosan, mondókával kísérve
Polly nagyon türelmesen engedte, hogy matassanak a szőrén, mondókázzanak körülötte.
Egy kutya, sok cica nevű játék: a kutya fekszik (alszik), ilyenkor rendetlenkedhetnek a cicák (gykek futnak). Amikor viszont a kutya felébred (fel ül), akkor gyorsan el kell menekülni a cicáknak a házikójukba (karikák). Itt Zita nem mondja a gykeknek mit csináljanak, nekik kell figyelni a kutyát.
Zsebivel is eljátszották a cirókázást, még csepergett is (az ujjunk segítségével) a vízcsepp a bundájára.
A gyerekek azt tanulják, hogyan értessék meg a kutyával szavak nélkül, pusztán a testükkel, hogy merre is akarnak menni. A kislány térdével, combjával és csípőjével ügyesen irányítja a kutyát.

2023. 04. 30.