Az Új Nap Egyesület ezúttal a Gyöngyöstarjáni Általános Iskolában tartott kutyás foglalkozást, melynek keretében bemutatták a mentőkutyák feladatait és a felelős állattartásról is beszélgettek a gyermekekkel.

Az egyesület a kóbor, kidobott, beteg és sérült állatok gondozásán és gazdásításán felül kiemelten fontosnak tartja az állatokkal való szeretetteljes bánásmód oktatását már az óvodás korosztálytól kezdve. Abban bíznak, ha idejekorán felhívják a kicsik figyelmét az állattartás alapvető szabályaira, a jövőben nem fordulnak majd elő olyan esetek, melyek manapság rendre borzolják a közvélemény kedélyeit.
A gyermekek nagyon fogékonyak az állatokkal kapcsolatos ismeretekre, így jó esély van arra, hogy ők maguk akkor is felelős állattartók lesznek, ha szűkebb környezetükben ellenkező példát látnak.
A diákok az iskolai bemutatón láthatták, milyen sokoldalúan képezhetők a kutyák, milyen fantasztikus dolgokra képesek, ha harmonikus kapcsolatban állnak gazdáikkal.
Volt személykeresés, ügyességi és engedelmes feladatok és természetesen sok-sok simogatás. A gyerekek a kutyusok számára gyűjtött adományokkal köszönték meg az élményt. A foglalkozás akkora sikert aratott, hogy megegyeztek: az egyesület a kutyusokkal mindenképpen visszatér még Gyöngyöstarjánba.
2023. 05. 24.
Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Új Nap Egyesület