A Parádfürdői Állami Kórház a pétervásárai járásban egyedüli szolgáltató, mely a lakosság részére többszakmás járóbeteg ellátást biztosít. A most lezárult projekt pozitív hatása minden nap érezhető lesz a betegellátás folyamatában, mind az ellátotti, mind pedig a munkavállalói oldalon.
A Széchenyi 2020 program keretében, az EFOP-2.2.19-17-2017-00085 azonosító számú projekt révén elnyert 204.913.585 forint támogatást döntően orvosi és informatikai eszközök beszerzésére fordította az intézmény, de jelentős betegkomfort-növelő infrastrukturális fejlesztés is történt. Ez utóbbi keretébenfelújították és akadálymentesítették a szakrendelőben található betegmosdókat.

Új helyen található a betegirányító munkaállomás és egy helyre koncentrálták az invazív beavatkozások helyszíneit. Korszerű sebészeti, ortopédia, urológiai kezelő, nőgyógyászati vizsgáló szolgálja a mátrai lakosokat, immár az intézmény földszintjén kialakított, felújított rendelőkben, összesen 292 m2 területet érintve.

A Parádfürdői Állami kórházban a fizioterápia és a gyógytorna a két legnagyobb kihasználtságú szakrendelés. A projekt keretében kialakított új gyógytornahelyiség az itt rehabilitált betegek egyénre szabott ellátását fogja szolgálni. A fizioterápia eszközeinek cseréje, bővítése jelentősen segíti az ellátás színvonalának megtartását, illetve növelését.

Lehet, hogy egy kép erről: kórház

A projekt jóvoltából új ultrahang készülékkel bővült a járóbeteg-szakellátás területe, mely a jobb minőségű vizsgálati eredmények elérését teszi lehetővé, és nemcsak az ultrahangdiagnosztika, hanem a szülészet-nőgyógyászati és urológiai szakmában is. A képalkotó diagnosztika terén a telemedicinális szoftver beszerzése az ellátás minőségét, gyorsaságát eredményezi.

Beszereztek egy új, teljes test csontsűrűség-mérését szolgáló készüléket is. Fontos cél volt a fekvőbeteg ellátás tehermentesítése is, a projekt javítja a hozzáférés esélyét, optimalizálja a járóbeteg szakellátás szerkezetét és kapacitását.

Az orvosi eszközök, műszerek beszerzésében elsősorban a belgyógyászat, a gasztroenterológia, a kardiológia, a sebészet, az urológia, a reumatológia, a teljes ultrahang diagnosztika, a röntgendiagnosztika, a szülészet–nőgyógyászat, a fizioterápia-gyógytorna, a fájdalomterápia és a laboratórium érintett.

Lehet, hogy egy kép erről: kórház

Több szakellátás esetében az elhasználódott bútorzat cseréje is megvalósult. Az informatikai eszközök beszerzése a korszerű adattárolás és adatkezelés érdekében történt.

A most lezárul projekt révén a lakosság lakóhelyéhez közel olyan ellátásokhoz fér hozzá, melyek fontosak az egészségi állapotuk javításához.

Lehet, hogy egy kép erről: kórház és szöveg

Horváth László közösségi oldalán a fejlesztéssel kapcsolatban úgy fogalmazott:
“A népszerű állami intézményben a támogatásnak köszönhetően új helyre költözhetett a betegirányító munkaállomás, koncentrálták az invazív beavatkozások helyszíneit, korszerű sebészeti, ortopédia, urológiai kezelő, nőgyógyászati vizsgáló, új gyógytornahelyiség, új fizioterápiás eszközök, telemedicinális szoftver, új ultrahang készülék, és felújított, akadálymentesített mosdók szolgálják a betegek gyógyulását!

Köszönjük az itt dolgozók áldozatos, gyógyító munkáját! Büszkék vagyunk rájuk!”

2023. 08. 30.
Forrás és fotó: PÁK