Szombaton öt órakor kezdődik a Jótékonysági est és bál Gyöngyöstarjánért, melynek bevételét a nyár elejei árvízkárok enyhítésére szervezik. A program fővédnöke Horváth László országgyűlési képviselő, védnöke Kiss Viktor Gyöngyöstarján polgármestere. A programot a Mátraaljai Magyar Nóta Egyesület szervezi.

Az idén áprilisban alakult egyesület elnöke Gyöngyösi Kis Anna érdeklődésünkre elmondta, a frissen alakult egyesület tervei között rendszeres események szervezése szerepel. Első rendezvényük apropóját az adta, hogy a bevétellel segítsenek az árvízkárok enyhítésében. Örömmel mesélte, hogy a fellépő művészek, így többek között Leblanc Győzős, Szeredy Krisztina első hívásra vállalták a fellépést, ahogyan a többi művész is. Valamennyien ingyenesen vállalták a részvételt a jó ügy támogatásáért.

A programot igyekeztek úgy összeállítani, hogy abban minden korosztály megtalálja a számára vonzót, így az operettől a magyar nótán át a hiphopig több műfaj is hallható lesz. Természetesen színpadra lépnek a helyiek is, a Gyöngyöstarjáni Páva Kör, a Nagyik is Unokák. A zenei kíséretet Botos Lajos prímás és Maczó György zongorista biztosítja. Előzetesen 150 vendégre számítanak, de remélik, hogy sokak felkerekednek, hogy egy kellemes este élménye mellett támogassák a települést.

A gyöngyöstarjáni Markovits Brigitta Művelődési Ház kapuit délután négy órától nyitják ki, a program öt órakor kezdődik. A belépő 3000 Ft, ezért a tervek szerint két és fél órás gazdag zenei programot kapnak a vendégek. Ezt követően táncos mulatsággá alakul a rendezvény. Azok, akik személyesen nem tudnak részt venni, de szeretnék támogatni a nemes célt, az alábbi számlaszámra tehetik meg felajánlásukat:

Mátraaljai Magyar Nóta Egyesület
11739030-23925856
Információ: Gyöngyösi Kis Anna 06301852199

2023. 10. 11.
Kékes Online, Kápolnai Nagy Ágnes
Fotó: Unsplash,  Hannah Busing