A mátrafüredi Harkály Ház decemberben 28-án, 29-én és 30-án 10-től 16 óráig várja a látogatókat. Az új évben január 4. (csütörtök), 5. (péntek), 6. (szombat) napokon tart nyitva.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság mátrafüredi ökoturisztikai és környezeti nevelési központja sok szempontból foglalkozik a Mátrával: mesél annak kialakulásáról, tájtörténetéről, élővilágáról, de képet kaphatunk a hegység természetvédelmi helyzetéről, illetve az ott dolgozó természetvédelmi őrök munkájáról. Mindezeket izgalmasan, élményszerűen tálalva.

Tipp: Ha a Google Play Áruházból letöltik a „BNPI Guide@Hand” alkalmazást, a kiállítás területén fellelhető QR-kódokat okostelefonjukkal leolvasva még több információk kaphatnak a Harkály Ház tárlatáról. A “Digitális vándor” alkalmazást letöltve pedig a Harkály Ház kapujában található indítótáblánál állva, kiválasztható a “Sástói Cincér Tanösvény”. Ezen elindulva, a “Fedezd fel!” gombra kattintva lista nézetben láthatóak az egyes állomások, melyekhez odaérve, az adott állomás nevére kattintva plusz információkat, érdekességeket olvashatnak a túrázók, helyenként pedig kvízkérdések segítségével ellenőrizhetik tudásukat. A listanézetből a térképre kattintva az előttük álló útvonalat és az egyes állomások elhelyezkedését is láthatják.

2023. 12. 27.
Forrás és fotó: bnpi.hu