Az eseményt a helyi önkormányzat szervezte. A megnyitón Bujáki Ferenc polgármester elsőként az édesanyákat köszöntötte, majd ismertette a programot.

Jelen volt a rendezvényen Eged István, Pétervására, Juhász Pál, Szajla, Tuza Gábor, Sirok és Halla István, Erdőkövesd polgármestere, valamint Horváth László országgyűlési képviselő is, aki köszöntő beszédében elmondta: a települések csak összefogással lehetnek sikeresek, önmagában, mások rovására senki nem boldogulhat.

Horváth László kimelete: Bujáki Ferenc nagyon jól beilleszkedett a polgármesterek csapatába, erőssége, hogy közösséget tud maga köré szervezni, személyiségét derű, jókedv, őszinteség és nyitottság jellemzi. Egy kis faluban minden teljesítmény, egy kisbolt nyitása is nagy dolog, az pedig, hogy rend és béke van, a legnagyobb dolog. “Arra kérem önöket, hogy június 9-én támogassák őt a folytatáshoz!” – fogalmazott a képviselő.

A fesztiválon felléptek a Tarna-Partizánok, az Érckő Tanoda, a Pünkösdi Rózsák, a Senior Kulturális Kör, a Vándorland, a Supamono és a Ninos együttes, valamint Aleva Zsófi. Az esti sztárvendég Szandi volt, majd retró diszkó következett.

2024. 05. 06.