Abasáron idén is számos program várja a vendégeket a XI. Szőlő Rügyfakadás Ünnepén és IV. Boros Pörkölt Főzőversenyen szombaton. A település polgármestere arról tájékoztatott, hogy a program reggel 9 órakor indul. Rügyfakasztós próbatételekkel várják a résztvevőket a Gyöngyösi Síiskolával közös programra. Lesz légpuskás lövészet és gyepsí, az iskolaudvaron kerékpáros ügyességi verseny, gördeszkázás. Valamint 10 órától a III. Öregfiúk Műfüves Futballtorna is kezdetét veszi az iskola pályáján.

„13 órakor kezdődik a már szokásos ünnepi szentmise a Szent János Kápolnánál, amelyet Iváncsy Balázs, Abasár plébánosa celebrál. Délután kettő órától a pincék is kitárják kapuikat. Nyitott pincékkel várja a látogatókat a Dér Pince (Fő út), a Kővágó Pince (Kővágói pincesor – Béke tér), a Molnár és Fiai Pincészet (Pincesor), a Pálinkás Pincészet (Pincesor), a Porupsánszki Szőlőbirtok (Pincesor), és a HabVero (Pincesor – Ignácz Vendégház).

15 órától utcazene is szól majd a Pincék során és délután 4 órától az Aba Sámuel királyi központ ásatás-bemutatóját is megtekinthetik az érdeklődők” – tudatta Kazsu Attila.

Este 7 órától a borverseny és a főzőverseny eredményhirdetésére is sor kerül, és zárásként 20 órától retró zenékre rophatnak a táncolni vágyók a falu ünnepén.

2024. 04. 23.
Fotó: Czímer Tamás