Mintegy száz oldtimer és különleges, limitált kiadású youngtimer vág neki április első szombatján, hogy bemutassák az autózás történetét a mintegy 270 km-es útvonalon.

Április 6-án szombaton Mezőkövesdről rajtol a Chrono Classic oldtimer autós túra. A résztvevők itinerjeleket követve, kalandos útvonalon jutnak el nagyobb városokon és kisebb településeken át Egerbe, a befutóra – tudatta Facebook oldalán Szaniszló László, Szilvásvárad polgármestere.
A résztvevő párosok összehangolt együttműködése kulcsfontosságú lesz a változatos pontossági feladatok teljesítéséhez és az útközben elhelyezett pecsétek megtalálásához. A nap végén mintegy 60 díjat vihetnek haza a boldog győztesek. Az útvonalon a KRESZ szabályai szerint haladnak a járművek, sehol sem közlekednek konvojban.
A látványos helyszínekre is érdemes lesz ellátogatni, mert az egyes állomásokon másfél óra alatt mintegy 33 különböző autómárkával találkozhatnak az érdeklődők. 1954-től egészen napjainkig csodálhatjuk a hibátlan állapotban lévő járműveket, melyek visszarepítenek az időben.
Szilvásváradon délben a Lipicai Hotelnél, majd ezt követően a Községháza körül rendezendő pontossági feladatmegoldás során csodálhatják meg az érdeklődők a járműveket.
2024. 04. 04.