5 egyértelmű javaslat a rend érdekében! – ezzel a címmel tett közzé bejegyzést Facebook oldalán Szókovács Péter, a Városom, szeretlek Egyesület gyöngyösi polgármester-jelöltje.

A posztban úgy fogalmaz:

“Szerintünk az óriásplakátok, a médiatermékek, és a külföldi utazások helyett a városrendészet és a helyi járatok fejlesztése, illetve a drog és a szemét elleni küzdelem fontosabb ügyek Gyöngyösön.

Holnapután, a csütörtöki testületi ülésen tárgyalják a képviselők Gyöngyös költségvetését. Megkaptuk a tervet, átnéztük, elemeztük, és a Városom, szeretlek Egyesület (VSZE) – Fidesz-KDNP frakció nevében tettünk 5 módosító javaslatot, melyet ma kora délután hivatalosan, minden formai és tartalmi szabályt betartva be is nyújtottunk a hivatalnak.

Javaslataink nem igényelnek plusz pénzt, hanem a már megtervezett összegek átcsoportosítását kérjük. A gyöngyösi médiacégnek idén 200 millió forintot tervez adni az önkormányzat, mi viszont ennél jóval fontosabb helyét is látjuk ennek a pénznek. Ezért javaslatunk szerint összesen 100 millió forintot kapjon a médiacég, a fennmaradó összegből 50 millióval több forrást kértünk a Városrendészet számára, 40 millió forinttal többet biztosítanánk a helyi járatú buszmenetrend bővítésére, és 10 millió forinttal többet javasoltunk a városi drogstratégia megvalósítására, amire egyébként eredetileg mindössze 3 millió forintot terveztek. A külföldi kiküldetésekre 0, azaz nulla forintot javaslunk, így ehelyett 22 millió forinttal többet lehetne költeni a helyi védelem alatt álló épülethomlokzatok felújtására. Javasoltuk, hogy a Várostérségfejlesztő Kft eredetileg tervezett 87 millió forintos támogatását csökkentsék le 20 millió forinttal, ezt a 20 millió forintot pedig ehelyett az illegális hulladékhalmok begyűjtésére és elszállítására fordítsák.

Csütörtökön kiderül, hogy a baloldali többség támogatja-e ezt az 5 javaslatot. Mivel többségben vannak, nélkülük nem fog sikerülni. Javaslatunk egy forint pluszkiadással nem jár, tehát most azt nem lehet mondaniuk, hogy nincs rá pénz. Sőt, az öt javaslat összege az önkormányzat teljes 14,5 milliárdos költségvetési főösszegének 1 %-át, azaz egy százalékát sem éri el. Ha nem támogatják ezeket a javaslatokat, akkor itt csupán értékrendbéli különbségek lehetnek közöttünk. Azok viszont súlyosak.

Gyöngyösön rendnek kell lennie – reméljük, ebben mindenki egyetért majd a szavazásnál is!”

2024. 02. 13.
Fotó: Szókovács Péter Facebook oldala