Öt módosító javaslatot terjesztett be az idei költségvetést tárgyaló önkormányzati képviselőtestületi ülés elé a Városom, szeretlek, Egyesület nevében Szókovács Péter, az egyesület polgármester-jelöltje.

Közösségi oldalán azt írja:

„Erről ennyit… mindent leszavaztak.

A gyöngyösi képviselőtestület az imént szavazott az idei költségvetésről, köztük a mi 5 módosító javaslatunkról.

Javaslataink nem igényeltek volna plusz pénzt, hanem a már megtervezett összegek átcsoportosítását kértük tisztelettel, azaz egy forint pluszkiadással nem jártak volna, sőt, összegük az önkormányzat teljes 14,5 milliárdos költségvetési főösszegének 1%-át, azaz egy százalékát sem érték volna el. Ennek ellenére:

Nemet mondtak arra, hogy a városi médiacég 200 milliójából csoportosítsanak át 50 milliót a Városrendészetnek, 40 milliót a helyi járatok bővítésére, 10 milliót pedig a drogstratégia megvalósítására.

Nemet mondtak arra, hogy a külföldi utazások helyett 22 millió forinttal költsenek többet épülethomlokzatok felújítására.

Nemet mondtak arra, hogy a Várostérségfejlesztő Kft. 87 millió forintjából 20 milliót inkább az illegális hulladékhalmok elszállítására költsenek.

Sőt, az is kiderült a városháza pénzügyi igazgatójától, hogy a városházáról állandóan szidott állam a tavalyinál is többet, ezúttal 3,2 milliárd forintot, azaz 3200 millió forintot ad az önkormányzati feladatellátásra!

Ezek ismeretében valaki mondja el nekem, hogyan születhettek ilyen döntések? Csak azért szavazta le a baloldali többség, mert ugyan gyöngyösi emberek érdekét szolgálnák, de mi javasoltuk?

Mert valódi indokok nem hangzottak el, csak kioktató gőg, gúnyolódás, másra mutogatás, felelősséghárítás, és persze valótlanságok sora – Gyöngyösihez méltatlan hangvételen és elszomorító színvonalon…

A baloldali többség a városházi propagandát és a külföldi utazásokat választotta a drog, a szemét elleni küzdelem, a méltatlan épülethomlokzatok és a megcsonkított helyi buszmenetrend fejlesztése helyett!

Gyöngyös ennél többet érdemel, Gyöngyösön rendnek kell lennie!”

2024. 02. 15.