Már most érdemes tervezni a következő hétvégét, hiszen a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület szervezésében több vezetett program is indul június 24-én, melynek során a már ismert látnivalókon túl érdekes helyekre kalauzolják a vendégeket a Múzeumok éjszakáján.

PROGRAMOK:
1. Gyöngyösi és Mátrafüredi múzeumi séta idegenvezetéssel
Indulás 16:30 Tourinform Iroda elől
Jegyárak elővételben: felnőtt: 3000 Ft, gyerek (3-14 év): 2000 Ft. Program: Szent Bertalan- Templom Kincstára, Ferences Könyvtár („Nyomtatott könyv születése”- évforduló) és a templomi orgona megtekintése, Dubicz Borászat (pincelátogatás borkóstolással), kisvonatozás Mátrafüredre, Palóc Babamúzeum, Bene Egylet (vendéglátás frissítővel és zsíros kenyérrel), kisvonatozás Gyöngyösre, csatlakozási lehetőség a Mátra Múzeum vagy a Szent Bertalan- Templom esti programjához.
Vezető: Dala László

2. „Gyöngyös rejtett értékeinek felfedezése” emlékidéző séta a múzeumok éjszakáján
Indulás: 19.00 Tourinform Iroda elől
Jegyárak elővételben: felnőtt 1000 Ft, gyerek (3-14 év): 500 Ft. Régi zsinagóga épülete, Erőss-Bíró kúria, Klasszicista lakóház, Rusz-ház, Hajdú-ház a pincéjével, egykori Vízgyógyintézet, Postapalota, Szent Bertalan templom melletti üvegépület, Orczy Major.
A városnézés végén csatlakozási lehetőség a Mátra Múzeum vagy a Szent Bertalan- Templom esti programjához.
Vezető: Borbándi Erik

Az MTM Mátra Múzeuma 18-24 óra között kedvezményes jegyárakkal, zenével, tánccal, mesével, ügyességi és kincskereső játékokkal, robotika- és íjászbemutatóval, éjszakai állatmegfigyeléssel és még sok más érdekes programmal várja a látogatókat. A részletekért keresse: www.matramuzeum.hu.

Bővebb információ: www.gyongyos-matra.hu, telefon: 37/311-155

Forrás: www.gyongyos-matra.hu