Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának emlékére Tófaluban ünnepi megemlékezést, és fáklyás felvonulást tartottak. A templomkertben összegyűlteket Ignácz Szabolcs polgármester köszöntötte, majd ezután megnézhették a gyerekek énekes-táncos alkalomhoz illő műsorát.

Tófalu polgármestere felidézte gyermekkori emlékeit, amikor a március 15-i megemlékezéseken kokárdával, és nemzetiszín zászlókkal gyűltek össze iskolatársaival az évfordulóra. Elmondta, hogy azt is fontosnak tartja, hogy a mostani gyermekek is minél korábban megtanulják, miért fontos nemzeti hőseinkre méltóképpen emlékezni.

A polgármester ünnepi gondolatait követően a kisgyermekek forradalmi hangulatot idéző zenés műsora következett, mely énekes-zenés-táncos elemekkel a huszárok felvonulását is megidézte. A színvonalas előadást fáklyagyújtás követte, majd egy közös séta Tófalu temetőjébe, ahol piros-fehér-zöld zászlókat és az égő fáklyákat helyezték el Györgyövics Ignácz honvéd főhadnagy sírjánál, és együtt elénekelték a Kossuth nótát.

2024. 03. 15.
Kékes Online, Gyetvai Péter
Fotó: Gyetvai Péter