Feldebrőn idén első ízben ünnepelték meg a gyermekkönyvek nemzetközi napját. Első lépésben egy felhívást tettek közzé, melynek keretében már nem használt, megunt gyermekkönyveket, magazinokat, képregényeket gyűjtöttek a helyi könyvtárban.
Rabné Vajna Katalin könyvtáros és munkatársai ezeket rakták ki aranyosan feldíszített dobozokban Feldebrő három fedett buszmegállójába. Az akció célja az, hogy olvasásra buzdítsák a helyieket és a környékbelieket, valamint, hogy élvezetesebbé tegyék a várakozást. Sőt, ha valakinek nagyon megtetszik egy adott gyermekkönyv nyugodtan haza is viheti.

A könyvtár szeretne hagyományt teremteni a kezdeményezésből. Ha idén sikert aratnak, akkor jövőre is találkozhat majd a falu apraja-nagyja a könyvekkel teli dobozokkal a buszmegállókban.

A szervezők azt remélik, hogy a gyerekek közül többen vesznek majd könyvet a kezükbe, újra felfedezik a könyvek világát, az ismeretszerzés ezen lehetőségét, és a könyvtárak varázsát, s rájönnek, hogy a könyvek a mai rohanó világunkban is értéket, szórakozási lehetőséget képviselnek.

A szervezők mindenkinek köszönik a felajánlásokat!

2024. 04. 09.