Idén ünnepli várossá avatásának 30. évfordulóját Pétervására. Az önkormányzat egy egész évet felölelő rendezvénysorozattal ünnepli a jubileumot, melynek megnyitója és első eseménye egy kiállítás, mely a régmúltba repíti vissza az érdeklődőket.

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Pétervására régi fotókon című kiállítás megnyitója kedd délután Pétervásárán, a Szántó Vezekényi István Művelődés Házában. A tárlatot Eged István polgármester nyitotta meg, aki elmondta, hogy a képviselő-testület ünnepi évvé nyilvánította a 2019-es esztendőt, így az idén megrendezendő programok ennek szellemében valósulnak meg. A programsorozat a „Pétervására 30” elnevezést kapta, melynek keretében tematikus kiállításokat, sporteseményeket, gyermekprogramokat, koncerteket szerveznek majd. Beszédében megemlékezett a 30 esztendővel ezelőtti jeles alkalomról, amikor városi rangot kapott Pétervására.

Eged István, Pétervására polgármestere

A polgármester köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik áldozatos munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a város elindulhasson azon az úton, mely a jelenbe vezetett. Kiemelte Tar Sándorné Erzsike nénit, aki 1989-ben VB titkárként segítette a települést, valamint Pál László akkori tanácselnököt, későbbi polgármestert, aki 1989. március 20-án átvehette a várossá nyilvánító oklevelet.

A kiállítás megnyitóján Szántó László, az Amatőr Videósok Pétervásárai Egyesületének elnöke is köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta: a kiállításon több mint 600 fotót lehet megtekinteni. A munkát nagyban segítette a közösségi oldalon létrehozott csoport, ahová az ország minden részéről küldtek képeket. Mint mondta, örömére szolgál, hogy a nagyközönség elé tárhatják gyűjteményüket.

Szántó László, az Amatőr Videósok Pétervásárai Egyesületének elnöke

A kiállítás 2019. március 22-ig, hétköznapokon tekinthető meg.

 

2019. március 7.

Kékes Online