Két pár nagy mara (igen, ez az állatka neve) és öt rhesus makákó költözik áprilistól a Gyöngyösi Állatkertbe. A park március 15-ei szezonnyitóján látványetetéssel, pónilovaglással, arcfestéssel és számos izgalmas programmal várja a kicsiket és nagyokat. Az állatkert tulajdonosa, Barcai Henrietta azt is elárulta, hogy jövőre leopárdokkal és pumával is bővül a repertoárjuk.

Nagyon sok programmal készültünk az idei szezonnyitónkra. Szakmai előadással egybekötött látványetetést tartunk a kis- és nagyragadozóknál: a rókáknál, szurikátáknál, vidráknál, de a hiúzoknál és az oroszlánoknál is. Ezenkívül a gyermekeket ingyenes arcfestéssel várjuk, lesz pónilovaglás, s azoknak, akik kokárdában érkeznek, meglepetéssel készülünk – tájékoztatott az állatpark tulajdonosa.

Nagy izgalommal várjuk új lakóinkat. Áprilisban érkezik a Fővárosi Állatkertből két pár nagy mara, illetve a Kecskeméti Állatkertből a rhesus makákó párunk, de a Miskolci Állatkert és Kultúrparkból is kapunk makákókat.

Folyamatosan dolgozunk az állatkert fejlesztésén, most épül a két majomkifutó között egy kilátó, ez, reményeink szerint, húsvétra elkészül. Nemrégiben lett kész a mara és makákó kifutó, s már nagyon várjuk az új lakókat.

Terveink között szerepel, hogy idén hozzáfogunk a leopárdkifutónak, befejezése jövőre várható, leopárdot is csak akkora hozunk. Amit még szeretnénk, hogy egy puma is csatlakozzon az állatseregletünkhöz.

Állatkertünk egész évben, minden nap nyitva van 9 órától. Március végétől 18.30-ig, április végétől pedig már a nyári nyitva tartás szerint, 19:30-ig várjuk kedves látogatóinkat. Nagyobb ünnepekre, így március 15-ére, húsvétra, május 1-jére és a közelgő gyermeknapra mindig extra programokkal készülünk. Érdemes eljönni hozzánk!

2019. március 15.

Kékes Online, K. B.

Fotó: beküldött, Barcai Henrietta