Mától a korszerű, akadálymentesített épületben működik a gyermekorvosi rendelés, heti egy alkalommal itt történik a vérvétel és a védőnői tanácsadásra is ide érkeznek a várandós kismamák, és a kisgyermeket nevelő édesanyák, családok.

A beruházáshoz szükséges 10 millió forintos forrást a Belügyminisztérium biztosította, melyet az önkormányzat 1 millió forinttal egészített ki – mondta el az átadási ünnepségen Varga Sándorné polgármester.

A fejlesztés során új nyílászárókat építettek be, lecserélték a tetőszerkezetet, megújult az elektromos hálózat és a fűtőtestek, a helyiségek pedig új burkolatot és festést kaptak.

Megtudtuk azt is, hogy a szomszédos kisbolt helyén, a játszótér mellett, egy ifjúsági klub kialakítását tervezik. A korábbi vegyesbolt új helyen, egy kávézóval kibővítve várja hamarosan régi és új vevőit. Már elkezdődtek a nyugdíjas klub felújítási munkálatai is, így a település idősebb lakói szebb környezetben tölthetik majd el szabadidejüket.

Az eseményen részt vett Horváth László, a térség országgyűlési képviselője is, aki kiemelte: a mónosbéliek vendégszeretőek, emberségesek, az összetartó közösség pedig folyamatosan új ötletek megvalósításán fáradozik. Ebben a településért szívvel-lélekkel dolgozó Varga Sándorné polgármester asszonyra mindig számíthatnak.

Szerző: Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Korepta Lilla

2019. 06. 14.