Az elmúlt öt évben számos jelentős uniós fejlesztés valósult meg a településen, köztük a termelői piac kialakítása, csapadékvíz-elvezetése a Kékesi úton, illetve a hivatal energetikai korszerűsítése. Több jelentős kulturális rendezvényt is tartottak, s ezen az úton szeretnének az elkövetkező években is tovább menni. Új beruházások is állnak már a küszöbön – tájékoztatott Mudriczki József polgármester.

Több folyamatban lévő, vagy hamarosan induló projektünk van: megújul a Tölgyfa utca burkolata, nyáron kezdődik a Bendegúz óvoda infrastrukturális fejlesztése, az idősek napközi otthona korszerűsítéséhez pedig már átadtuk a munkaterületet a kivitelezőnek – fogalmazott a polgármester.

Nemcsak uniós, hanem hazai forrásból is fejlődünk, legutóbb a Magyar Falu Programban nyertünk támogatást egy sportpark kialakítására, amit a Kristály utcában építünk fel – tette hozzá.

Korábban szintén a Magyar Falu Programból valósult meg a településen a tanyagondnoki szolgálat a falubusszal, a Kékesi út alsó részének felújítása, a polgárőrautó beszerzése, a tűzoltók székhelyének tetőfejújítása, a parádóhutai temetőben a ravatalozó korszerűsítése, kommunális karbantartó eszközök beszerzése és az óvodában a tornaszoba kialakítása is.

2024. 04. 12.
Kékes Online, Burián Orsolya