Bár a koronavírus-járvány miatt idén több rendezvény, így a gyermeknap is elmaradt, térségünk számos településén bepótolták azt. Terpes múlt héten szombaton volt hangos a gyermekzsivajtól. Az önkormányzat kezdeményezésére pedig idén a szajlai gyerekeket is meghívták a mulatságra.

Kegyesek voltak az égiek Terpeshez múlt héten szombaton, az aprócska települést ugyanis aznap elkerülte az özönvízszerű esőzés, így semmi sem állta útját annak, hogy pár hét késéssel ugyan, de megtartsák a gyermeknapot. Bujáki Ferenc, Terpes polgármestere és Juhász Pál, Szajla polgármestere ebben az esztendőben úgy döntött, közös mulatságot szervez a két falu aprajának és nagyjának, így több mint 100 gyermek és szüleik ünnepeltek június 27-én.

A szervezésbe a terpesi Érckő Tanoda is besegített, volt kézműves foglalkozás, ugrálóvár, kötélhúzó verseny, bűvészbemutató, a legnagyobb sikernek azonban a habparty bizonyult, melyet megyénk tűzoltói biztosítottak – mondja Bujáki Ferenc. Hozzáteszi: még a veszélyhelyzet alatt eldöntötték, ezt a napot mindenképpen megrendezik, s bár az aznap hajnali, környéket sújtó felhőszakadás rájuk ijesztett, őket végül elkerülte a nagy esőzés. Így hát jó idő és a résztvevők jó kedve is kitartott késő estig.

 

2020. június 29.

Kékes Online

Fotó: beküldött