Farkas Lilla, a szegregációra hivatkozva kártérítési pert szervező, a cigány családokat képviselő Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány kuratóriumi tagja a az 50 millió forintos első részletet követően, két napja a Népszavának azt nyilatkozta: “2015-ben indították a kártérítési pert, vagyis onnantól számítva kamat is jár a megítélt összeg után.”

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője, miniszterelnök megbízott tegnap este az M1 műsorán reagált az alapítvány újabb pénzszerző tervére. Úgy fogalmazott, a gyöngyöspatai iskolaperben hozott bírósági döntés túlzó, egyoldalú és elfogult: sokunkat bánt, hogy az igazság nem találkozott a jogszolgáltatással.

 

Horváth László szerint olyanok kaptak most kártérítési pénzt, akiket a helyiek nem áldozatokként ismernek, hanem akik miatt nem lehetett sem tanulni, sem tanítani. Kiemelte, a cigány tanulókat eszközként használó, Soros-támogatott alapítvány képviselője pedig már a további kamatokról beszél, a baloldal pedig a további pénzszerző akciókat megakadályozó törvény nemzetközi megtámadásáról.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, nyilvánvaló, hogy az alapítvány és a baloldal célja a feszültségkeltés és Magyarország lejáratása, de mint kiemelte: “nagyon határozottan útjukat fogjuk állni!”

 

2020. július 29.

Kékes Online, Zelei Dániel

Fotó: atv.hu