Az V. Parádi Veterán Hegyi Felfutó Menetpróba a Gulf kupát nagy érdeklődés mellett július 26-án Parád és Bodony között rendezték. A szervezők most egy látványos videót is bemutattak a veterán gépcsodák különleges versenyéről.

Révész Zoltán, a rendezvény szervezője a Kékes Online-nak elmondta, hogy idén nagy létszámmal került megrendezésre a menetpróba, amely során remek hangulatban és kiváló időjárási körülmények között tettek tanúbizonyságot a veterán autósok és motorosok. A szervező szavai szerint 13 kategóriában hirdettek bajnokot és a Vajvoda Sándor emlékkupa is gazdára talált. A szervező ezt az alkalmat is megragadta, hogy köszönetet mondjon a segítő szponzoroknak és önkénteseknek.

A menetpróbán nem a száguldás volt a lényeg, de mégis időre zajlott a verseny. A járműveknek egy bizonyos távot kellett kétszer teljesíteni úgy, hogy ők maguk nem mérhették az idejüket. A szervezők viszont mérik, és arra kíváncsiak, kik lesznek azok, akik a két fordulót a lehető legkisebb időkülönbséggel tudják teljesíteni. Az autókat és a motorokat is köbcenti alapján sorolták más–más csoportba, illetve volt egy háború előtti kategória is. A Trabanttól a Porsche-ig, a Simsontól a Pannónián át a 30-as évekbeli BMW-ig 100 nevező vonult fel az idei V. Parádi Veterán Hegyi Felfutón és Menetpróbán.

2020.07.31.

Kékes Online, Zelei Dániel

Fotó: Sedulyák Tamás