A Bugát Pál Kórház páciensei szeptember 1-től elektronikusan is tudnak időpontot kérni, ha szakrendelői ellátásra szorulnak. A kórház honlapján – www.bugatpal.hu – találják majd azt az új felületet, ahol ezt megtehetik. Az informatikai felület felhasználóbarát, csupán néhány adatot kell megadni az időpontfoglaláshoz.

A webes felületet úgy alakították ki, hogy abban az esetben, ha már járt a beteg az intézményben, akkor a név, az e-mail cím és a TAJ szám, valamint a szakrendelés megnevezésén kívül nem kell más adatot megadnia. Ha még nem vett igénybe semmilyen ellátást a Bugát Pál Kórházban, akkor valamennyi szükséges adatot (név, születési hely, idő, anyja neve, lakcím, TAJ szám) regisztrálnia kell. Fontos, hogy az adatok pontosak legyenek.

A kórház az elektronikus időpontkérésre 1 munkanapon belül válaszol, és megad egy lehetséges időpontot, amikor az adott szakrendelés fogadni tudja a pácienst. A kórház e-mailben küld egy visszaigazolást. Az ebben található linkre kattintva a páciens elfogadja a kapott időpontot. Ezt a visszaigazolás kiküldésétől számított 3 napon belül tudja a beteg megtenni. Ha ezen idő alatt nem válaszol a páciens, akkor az időpontja törlődik. Fontos tudni, hogy a beteg számára felajánlott legkorábbi időpont a kiértesítéstől számított 5 nap.

Az új időpontkérési lehetőséggel elkerülhető az esetleges hosszabb telefonos várakozási idő és kényelmesen, akár telefonról is kérhető időpont a szakrendeléseinkre.

Az alábbi rendelésekre nem lehet online kérni időpontot, esetükben továbbra is az adott szakrendelés ad időpontot telefonon: gyermekszemészet, bőrgyógyászat, tüdőgondozó, radiológia (ultrahang diagnosztika, CT), pajzsmirigy, gyógytorna, fizioterápia, EEG, audiológia, pszichiátria-addiktológia, endoszkópos labor, NST és genetikai ultrahang. A kórház vezetése azt kéri a pácienseitől, hogy a 37/312-491/ 247 vagy a 343 melléken keressék a Bugát Pál Kórház betegirányítóit. Az intézmény tovább bővíti a telefonközpont kapacitását, de sajnos így is előfordulhat, hogy a bejövő hívások nagy száma miatt foglalt jelzést ad a központ.

2020. 08. 27.
Forrás: Bugát Pál Kórház, sajtóóosztály
Fotó: Czímer Tamás