Friends making movie night at back yard

Augusztus és a nyár utolsó hétvégéje remek kikapcsolódási lehetőségeket biztosít a Mátrában. Hétvégén lesz a Libegők éjszakája – mi is ajánlottuk már – aki pedig a sípark és a Sástói libegő között valami egészen egyedit szeretne, nos, azoknak irány Visonta! Mintha a szervezők eleve úgy számoltak volna, egy film biztos belefér még a késő éjszakai libegőzés elé.

Szarvas László Visonta polgármestere érdeklődésünkre elmondta: már tavasszal felmerült egy autós mozi ötlete, tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre. Ez ugyan idén még nem valósult meg, de nem tettek le róla, hiszen évtizedekkel ezelőtt nagyon népszerűek voltak ezek. Tapasztalat, a vendégek mindig újabb és újabb élményt keresnek, Visontán jövőre ez lehet az autósmozi, ami az előzetes felmérések alapján komoly érdeklődésre tarthat számot. Tegyük hozzá, milyen élmény volna egy olyan kultikus filmet autóból nézni, mint a Grease…. Egyelőre a mozi ebben az évben még kertmoziként működik majd a sportpályán. Szarvas László hozzátette: a program ingyenes, mindenkit szeretettel várnak pokróccal, pléddel, felfújható matraccal, kempingszékkel, ki hogyan szeretné élvezni a filmeket. Természetesen figyelnek a létszámra és a távolságtartásra is, 500 mozizót tudnak egyszerre fogadni.

Uram, teremtőm, egy banya! Ilyen rusnya teremtés még a kalendáriumba sincsen…”

„Én mindig jó szándékú gyerek voltam, csak mire a szándékom végére értem, rossz lett.”

„No akkor maradjon, oszt csapjon magába a tulipános istennyila,
mer’ én elő nem hívom többet a jövő karácsonyig se.”

 Talán már az első után kórusban mondja mindenki: Indul a bakterház! A Mihályfy Sándor rendezésében készült filmet 1980-ban mutatták be Olvasztó Imre és Koltai Róbert főszereplésével. A film főhőse vásott kölyök, Bendegúz, az ő kalandjai elevenednek meg a tanyavilág mindennapjaiban. Az égetnivalóan rossz gyereket tehénpásztornak küldi anyja egy bakterházba, ahol sokan nehezítik meg életét. Érdekesség, hogy a főszereplő Olvasztó Imrét úgy választották ki, hogy a rendező nevelőintézeteket járt végig, ahol azt kérte, valaki rúgja fenékbe. A későbbi főszereplő Olvasztó Imre merte ezt egyedül megtenni. Este nyolc órától ezzel a filmmel kezdődik a kertmozi.

A második film sem mai darab, egy 26 éves amerikai vígjáték, ezt 21.30-kor kezdik vetíteni. A történet szerint a kedves család szeretettel veszi körül Joe bácsit. Lesik minden kívánságát és várják, hogy a szeretett Joe bácsi minél hamarabb elhalálozzon… De az öreg jól érzi magát. Sőt nagyon jól! Épp most szerzett magának egy fiatal barátnőt, s még az is elképzelhető, hogy a vagyonát is a lányra hagyja. Azonban ezt már nem engedheti meg egy „szerető” család, Molly-t el kell távolítani az öreg Joe bácsi közeléből, így előkerítik a bácsi kedvenc unokaöccsét, a bowlingozásból élő Danielt, aki rég megszakította a kapcsolatot a családdal. Szeretet, törődés, önzés, a kacagtató jelenetek mellett elgondolkodató a téma, vajon mennyire vetkőznek ki magukból sokszor közeli hozzátartozók a pénz reményében. Kirk Dougles – aki idén februárban hunyt el, 103 éves korában – , Michael J. Fox mellett Nancy Travis a garancia a sikerre.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, , szöveg, amely így szól: „KERDO MOZI Visonta, Sportpálya MICHAELJ.FO Rideg Sándor Indul a bakterház GREEDY 2020. AUGUSZTUS 29. SZOMBAT 20:00 INDUL A BAKTERHÁZ 21:30 A PÉNZ BOLDOGÍT A belépés ingyenes! büfében friss pattogatott kukorica nachos és üdítő kapható. mozgomozi.hu MOM ...........”

Pattogatott kukorica, nachos, üditő nélkül ma már minden mozi alapkelléke, természetesen a kertmoziban is gondoskodnak arról, hogy a „feeling” meglegyen. Azért a szúnyogriasztó sprayt senki ne hagyja otthon, biztos, ami biztos. Még jó, hogy a gazdag szombati nap után jön egy vasárnap, ahol mindezt ki lehet pihenni!

2020. 08. 08.
Szerző: Kékes Online, Kápolnai Nagy Ágnes
Fotó (illusztráció): Getty Images