Mindent megteszünk, hogy újra és újra összehozzuk a helyi közösséget és az sem szegi a kedvünket, hogy a járványügyi korlátozások miatt most csak a virtuális térben, online tudunk találkozni – mondta el megkeresésünkre Mezőné Kovács Edit, a Bélapátfalvai Kulturális, Turisztikai és Média Nonprofit Kft. vezetője.

Változatos, izgalmas programokkal készültünk februárra is, kiemelten megjelenítve a farsangi időszak hagyományait. Ennek jegyében egy igazi gasztroprogvarammal, közös online fánksütéssel indítjuk a hónapot. Ilyenkor az a szokásos menetrend, hogy délelőtt 10 órakor egy Facebook poszttal megnyitjuk az eseményt és kommentekben várjuk a csatlakozókat saját fotókkal, videókkal. Minden háznál másképp készítik a fánkot, a háziasszonyok, vagy alkalmi séfek recepteket cserélgethetnek, fortélyokat leshetnek el egymástól.

Jöhetnek a kreatív fánkcsodák! Fotó: Pixabay, Zozz

Farsang lévén az álarckészítés sem maradhat el, a gyermekek műveiről szintén várjuk majd a képeket!

Terveink szerint az év többi hónapjában is aktívan jelen leszünk a közösség életében, – ameddig muszáj, addig az online térben, de remélhetőleg hamarosan személyesen is. A jeles napokhoz, eseményekhez, népszokásokhoz kapcsolódóan több izgalmas programot, játékot tervezünk.

Február 12-én véradással folytatjuk a programsorozatot. A Vöröskereszttel együttműködve 10.00-13.00 óra között várjuk az önkénteseket a Gesztenyés Kiállítóházba, szív alakú sütivel, piros limonádéval, fergeteges Valentin-napi dekorációval és a szokásos jó hangulattal ❤️! A jelenlegi egészségügyi helyzetben kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, az elégséges vérkészletek biztosítása, ezért mindenkit biztatunk a részvételre! Félősök is jöhetnek, garantáltan enyhítjük majd a szorongásukat! A jövő pénteki véradók között több értékes ajándékot, és egy Valentin-napi vacsorát is kisorsolunk. Február 14-én ünnepeljük a házasság nemzetközi napját is, természetesen ehhez kapcsolódóan szintén készülünk meglepetésekkel.

15-én az asszonyfarsang és a böjtelő hétfő a bejelentkezésünk apropója, az azt követő napokon pedig a húshagyó kedd, a hamvazószerda és a torkos csütörtök témakörében jövünk majd érdekességekkel! 19-ére, a nemzetközi férfinapra is vannak már ötleteink, 21-én, az anyanyelv nemzetközi napján pedig kreatív feladványokra, és izgalmas együttgondolkodásra invitáljuk a közösséget.

Jöjjön tehát először a fánksütés, Rozi hóemberünk – hóasszonyunk – ajánlásával!

Lehet, hogy egy kép erről: állás és étel

2021. 02. 04.
Kékes Online, Burián Orsolya
Kiemelt kép: Pixabay, RitaE